Iako mnogi od nje zaziru, GMO hrana ulazi na velika vrata u EU pa tako i u Hrvatsku, jer se očekuje ublažavanje zakona koji reguliraju sijanje i sadnju GMO povrća.
Do sada je poznato 16 genetski modificiranih kultura: kukuruz, soja, pamuk, uljana repica, rajčica, krumpir, šećerna repa, riža, pšenica, karanfil, bundeva, duhan, cikorija, lan, dinja i papaja.
Zdravo, domaće i prirodno globalni je trend u svjetskoj proizvodnji hrane, a to je nemoguće bez očuvanja lokalnih i tradicijskih sorti sjemena, upravo onakvih kakve su sadili naši stari. Uz takve starinske sorte, koje daju niže ali kvalitetnije prinose nude se i hibridno te u novije doba i GMO sjeme.
Hibridi nastaju križanjem dviju sorti i prihvatljiviji su od GMO-a jer se smatraju prirodnima, premda se vrlo često miješa poj...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....