StoryEditorOCM

Počinje 4. festival smokava: od predavanja do degustacije

Piše PSD.
7. rujna 2011. - 17:55
U četvrtak počinje 4. Festival smokava koji će potrajati do 10. rujna, predavanjem u Gradskoj knjižnici na temu smokva doktora smokvarstva Željka Prgometa (Rovinj) te o ekološkom nadzoru i certifikaciji predavanje Karmen Tomić i Line Miletić iz nadzorne stanice "Biotechnicon" iz Splita.

U petak u restoranu "Pet bunara" i na dijelu Poljane Petra Zoranića - održat će se degustacija jela i pića od smokava.

Kuharskim timom ravna šef kuhinje "Pet bunara" - Mario Arbanas, te gostujući kuhari. Sudjeluje i Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola iz Zadra te prerađivači smokava.

U subotu 10. rujna od 9 sati održava se Sajam smokava na dijelu Poljane Petra Zoranića prerađivača smokava sa svojim proizvodima po promotivnim cijenama: OPG ARALICA, Šibenik: džem od svježih smokava (s orasima), smokovača, P.O. BROJNE, Vis: Viški hib, OPG BURIĆ, Šolta: umak od smokava, džemovi od smokava s limunom i rumom, OPG DAMJANIĆ-BABAC, Poljica-Zadar: ŠINJORINA SMOKVA, ekološki pekmez od svježih smokava sa smanjenim udjelom šećera, DUGA STRANA, Zaton - Šibenik: džemovi, OPG EUGEN NOVAKOVIĆ, Posedarje: suhe smokve, smokvenjaci, KALI MEDVEJA, Lovran: KALI džemovi, smokvenjaci, OPG OSTOJIĆ, Ploče: FIG'O smokvenjaci, OPG VESNA ROŽIĆ ŠIBIĆ; Brač: džem od smokava (s lavandom), slatko od smokava, suhe smokve, smokvenjak. U utorak, 20. rujna u 16 sati održava se Dječja radionica na dječjem odjelu GKZD, na temu smokva

Organizatorica festivala je Sandra Babac.

M.K.
15. prosinac 2025 19:58