Konferencijom za medije u villi Čingrija predstavljen je i najavljen program 12. izdanja Good Food Festivala. Uvodno je okupljene pozdravio direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika Miro Drašković.
- Stvorili smo jedan izuzetno bogat program, puno je stvari koje su slične, puno je novih stvari, ali mi je zaista drago da je program jako bogat. Program se održava od 6. do 19. listopada... Imamo cijeli niz vrlo poznatih chefova, pet je tih večera. Imamo temtasku večeru, imamo i hercegovačku včeru ove godine, moramo se modernizirati... Mislim da će biti zanimljiva! Uz to imamo slatku festivalsku ponudu, puno radionica, imamo i festivalske menije u zaista velikom broju restorana, imamo 48 restorana u Dubrovniku, dva u Župi, sedam u Cavtatu i Konavlima, a četiri u Dubrovačkom primorju... Zaista mi je drago da ih imamo toliki broj, ne samo iz Dubrovnika... Ove godine ih je još više. Zanimljive su vinske prove, a naravno, jako je zanimljiv gastro klub... Nadam se da će uz samu gastrotematiku, biti uočljive starinske riječi koje su koristile naše mame ili none a koje izlaze iz opticaja. Sve završava Dubrovačkom trpezom, a kroz cijelu priču se provlači i projekt DURA-e, riječ je o edukativnim programima za djecu, kazao je Drašković.
Pave Miloglav iz Hotela Kazbek naglasila je kako hotel redovito sudjeluje u Festivalu. ‘Highlight‘ je 7. listopada kad će se predstaviti imotska gastronomija, a chef Mario Bukarica priredit će sigurno ukusna i zanimljiva jela. Glazbeno će večer, kao i lani, uveličati Tedi Spalato. Podsjetila da je prošlogodišnje iskustvo bilo izuzetno pozitivno te pozvala sve zainteresirane da dođu u Kazbek.
Iva Decovski Klečak iz restorana Marco Polo navela je kako će 8. listopada ugostiti chefa Ivana Pažanina koji će s Irinom Brajčić i sommelierom Tonijem Ivetom kreirati jelovnik od šest slijedova koji će biti uparen s hrvatskim vinima. 18. listopada očekuje se degustacijski jelovnik restorana od šest slijedova kombiniran s paškim vinima iz Vinarije Boškinac.
Hilarija Lozančić Benić iz Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik pozdravila je okupljene kao domaćin. Istaknula je radionice koje će se održati 7. i 8. listopada o tome kako kombinirati maslinovo ulje i biskvit, a chef David Skoko kuhat će gostima u prostoru ville Čingrije. Želja joj je da hrana i kuhanje povežu sve posjetitelje Festivala.
Nika Benić iz ljetnikovca Natali navela je kako je osobito drago ove godine tijekom Good Fooda ugostiti chefa Marija Mandarića s kojim imaju već dugogodišnju uspješnu suradnju. Cijeli jelovnik bit će prožet svježinom citrusa i biljem koje raste na ovom podneblju, meni donosi sedam slijedova, a spaja tradiciju i suvremenost.
U ime Udruge Deša govorila je Ana Cvjetković koja je podcrtala kako joj je čast radionicama doprinijeti raznovrsnosti programa. Planirane su četiri radionice ove godine, cilj je spojiti nešto novo i staro, nešto modernije i tradicionalnije. Radionice će biti u popodnevnim satima i svi su dobro došli.
O festivalu Foodravanje u Lazaretima govorila je Katarina Milat-Kralj. Izrazila je nadu da će se od 9. do 12. listopada svi dobro ‘foodrati‘ na platou Lazareta. Očekuju se brojni glazbeni gosti, bit će pet kućica na platou i dva ‘food-tracka‘, a istaknula je da je ovo dubrovačka priča. Bit će ponuđeno nešto vrlo raznoliko i po pristupačnim cijenama.
Na kraju je pročelnica Upravnog odjela za kulturu, baštinu i turizam Julijana Antić Brautović najavila Dubrovačku trpezu koja se tradicionalno organizira na kraju samog Festivala. Izrazila je zadovoljstvo Festivalom, a dodala je kako svake godine veliki izazov, to očekuje i ove godine. Podsjetila je kako Trpeza ima humanitarni karakter te se novac prikuplja za udrugu Poseban prijatelj. Pozvala je sve na Trpezu 19. listopada u 11 sati.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....