Za ovaj recept koristi se crveni luk, a zapravo je najbolji izbor slatka konavoska kapula. Konačni proizvod je savršen dodatak raznim mesnim i bezmesnim jelima, pečenjima, a osobito sendvičima. Priprema je jednostavna, a proizvod začas gotov!
SASTOJCI:
Luk
Ocat
Šećer
Dobro je najprije sterilizirati staklenke.
Glavice luka treba narezati na što tanje polumjesece ili kolutiće i staviti ih u staklenke. Za kiseljenje se mogu koristiti alkoholni ili jabučni ocat koji se zagrije sa šećerom, soli, a, po želji, mogu se dodati i drugi začini. Na 600 ml octa stavi se žilica i pol soli i dvije jušne žlice šećera. Kapula lako prima okuse, stoga se za početak bolje držati osnovnog recepta.
Prije nego ocat provri, maknuti s vatre i preliti preko luka. Ukiseljeni luk se može konzumirati već za desetak minuta!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....