StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoproljeće u konavlima

Masterclass "Sve nijanse malvasije dubrovačke" danas okuplja konavoske vinare, brojne ugostitelje, distributere i vinske stručnjake

Piše L. V.
21. ožujka 2025. - 09:33

Sutra u 17 sati u hotelu Dubrovnik Palace Udruga Agroturizam Konavle organizira Masterclass "Sve nijanse malvasije dubrovačke". Ovakvo vertikalno kušanje malvasije dubrovačke različitih godišta i stilistika se organizira po prvi put i ima za cilj pokazati raskoš i potencijal ove čuvene sorte. Na stolu pred kušačima će se naći arhivske dubrovačke malvasije još iz 2007. godine pa do mlađih godišta kao i orange, sur lie, ali i zanimljive kupaže s dubrovačkom malvasijom. Radionica će okupiti konavoske vinare i brojne ugostitelje, distributere i vinske stručnjake koji su se prijavili za sutrašnju radionicu. Voditelj radionice je vinski ekspert Ivo Ivaniš, a moderator ovog događaja Željko Pasković, koordinator vinske grupe Agroturizma Konavle. Nakon prvog dijela programa organizira se svojevrsni En Primeur na kome će se kušati sve mlade malvasije konavoskih proizvođača. Agroturizam Konavle se pobrinuo i za prigodni tradicijski tratamjenat i glazbenog gosta. 

Masterclass će se održati danas, 21. ožujka s početkom u 17 sati u hotelu Dubrovnik Palace s početkom u 17 sati. Parking je osiguran za svih, a smjerokazi pred hotelom vodit će do dvorane Mare gdje će se masterclass i održati. Molimo da ne koristite parfeme koji ometaju vinokušnju. Program će se odvijati prema sljedećoj satnici:

> 17:00 - okupljanje, piće dobrodošlice i uvodna riječ

> 17:30 - masterclass "Sve nijanse Malvasije dubrovačke"

> 19:00 - ugodno, neformalno druženje uz glazbu te dodatnu mogućnost

> kušanja mladih malvasija konavoskih vinara.

Masterclass "Sve nijanse malvasije dubrovačke" organizira se u okviru manifestacije "Proljeće u Konavlima 2025.", a uz pokroviteljstvo Dubrovačko-neretvanske županije i Općine Konavle te županijske i općinske turističke zajednice.

Sudjelovanje na događaju je moguće jedino uz pozivnice. 

26. listopad 2025 20:16