StoryEditorOCM
KonavleZabavno i ukusno natjecanje

Spremaju se ‘Gusti od Kobasica 2025.‘, evo kako se možete prijaviti

Piše D. V.
11. veljače 2025. - 12:33

Agroturizam Konavle organizira edukacijsko - natjecateljski gastro događaj „Gusti od Kobasica 2025.“ koji će se održati u nedjelju, 23. veljače 2025. godine u prostoru KUD-a Čilipi, pokraj crkve sv. Nikole u Čilipima prema sljedećem programu:

16:00 – 17:00

Prikupljanje uzoraka domaćih kobasica za natjecanje „Najbolje domaće kobasice dubrovačkog kraja”

* Uzorci kobasica se mogu dostaviti i ranije uz prethodni dogovor na 095 124 6333

17:00 – 18:00

Edukacija: „Izazovi i greške u proizvodnji domaćih kobasica“

Ante Madir dr.med.vet., izvršni direktor Klastera „Hrvatskog pršuta“

18:00 – 19:30

Vođeno kušanje i ocjenjivanje zaprimljenih uzoraka domaćih kobasica

image
Tonci Plazibat/Cropix/Cropix

Postupak izbora za „Najbolju domaću kobasicu dubrovačkog kraja“ će provesti nacionalni certificirani ocjenjivači te domaći stručnjaci. Događaj otvoren za javnost. Pozivaju se svi, a posebno oni koji su predali kobasice na ocjenjivanje, da sudjeluju u ovom dijelu programa jer će ocjenjivači komentirati karakteristike prikupljenih uzoraka. Kobasice će biti pod šifrom sve do proglašenja pobjednika.

19:30 – 22:00

Zabavni program „Gusti od kobasica 2025.“

 

Kuharska senzacija: „Prosuja grande iz obje bande“

mladi konavoski chef Petar Đurić priprema jelo iznenađenja za 120 ljudi u jednoj prosuji

Proglašenje pobjednika „Gusta od kobasica 2025.”

te podjela plaketa i diploma sudionicima

Zabavni program

uz nastup glazbenog sastava

Sudjelovanje i konzumacija su besplatni te se pozivaju svi zainteresirani da dođu na događaj.

image

Gusti od kobasica u Konavlima

Tonci Plazibat/Cropix/Cropix

 

Sudjelujte u natjecanju za najbolju domaću kobasicu dubrovačkog kraja!

Pravila za natjecatelje:

U izboru za „Najbolju domaću kobasicu dubrovačkog kraja”, Gusti od kobasica 2025., mogu sudjelovati svi proizvođači kobasica dubrovačkog kraja koji u domaćinstvu za svoje potrebe ili za potrebe tržišta proizvode kobasice.

Uzorak za ocjenjivanje mora sadržavati najmanje 50 cm ukupne dužine kobasice i biti isključivo domaće proizvodnje spreman za degustaciju bez termičke obrade.

Uzorci se zaprimaju u nedjelju, 23. veljače 2025. godine od 16:00 do 17:00 sati u prostorijama KUD-a Čilipi, pokraj crkve sv. Nikole u Čilipima. Uzorci se mogu predati i ranije uz prethodni dogovor. Dodatne informacije možete dobiti upitom na: [email protected] ili 095 124 6333.

Pobjednike očekuju plakete i prestižna titula „Najbolje kobasice dubrovačkog kraja“.

image
Tonći Plazibat/cropix/Tonći Plazibat/cropix

Postupak izbora za „Najbolju kobasicu dubrovačkog kraja“ će provesti nacionalni certificirani ocjenjivači te domaći stručnjaci.

Dodjela diploma i plaketa za pobjednike „Najbolje domaće kobasice dubrovačkog kraja” uručit će se u nedjelju 23. veljače u okviru događaja „Gusti od kobasica 2025.“

Događaj je nastavak aktivnosti koje je Agroturizma Konavle započeo 2019. godine, a koji ima za cilj podizanje kvalitete tradicijskih proizvoda s naglaskom na proizvodnju i preradu suhomesnatih proizvoda te daljnji razvoj agroturističke ponude Konavala. 

27. listopad 2025 09:40