StoryEditorOCM
Hranaskrivene vrijednosti

Dio mrkve koji sigurno bacate, a pravi je izvor vitamina: evo kako nepoželjni ‘kraj‘ kombinirati u jelima, uz to možete i uštedjeti

Piše PSD
22. svibnja 2020. - 12:19

Bilo da preferirate karamelizirane baby mrkvice, one pečene u kombinaciji sa slanim jelima ili pak u slatkoj desertnoj varijanti, mrkve malo tko ne obožava.

A post shared by F5 Foodie (@f5_foodie) on

Ovo zdravo korjenasto povrće neizostavan je dio naše kuhinje, no čini se da nam je negdje usput promaklo iskoristiti baš sve hranjive vrijednosti ove ukusne namirnice. Riječ je dakako o zelenom lisnatom vrhu mrkve, koji većina ljudi baca, što zbog gorkastog okusa, što zbog neznanja o stvarnim vrijednostima ovog dijela omiljene narančaste namirnice.

Certificirana nutricionistkinja i kuharica Serena Poon smatra da je averzija prema travnatom dijelu mrkve potakla od uvjerenja da je ovaj dio mrkve zbog alkaloidnog sastava otrovan, no mnogi zaborav...

#MRKVA, LISNATI DIO#ALKALOIDI#ZDRAVE SALATE#ZELENI SMOOTHIE
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. prosinac 2025 20:17