Dolaskom sunčanijih dana sve češće odlazimo u prirodu, na selo, otoke. Sigurno ste kod bake ili prijatelja u vrtu vidjeli metvicu, vlasac ili možda kadulju i zaželjeli ih ubrati kako biste poboljšali okus svojim jelima? Nemojte brati velike količine jer i začinsko bilje ima rok trajanja.
'Taste of Home' nudi dva rješenje za čuvanje svježeg bilja:
- Svježe začinsko bilje stavite u staklenku s vodom koju ćete pokriti plastičnom vrećicom. Vrećicu učvrstite gumicom kako ne bi ulazio zrak. Svako nekoliko dana promijenite vodu.
- Svježe začinsko bilje stavite između listova suhog papirnatog ručnika. Papirnati ručnici apsorbirat će dodatnu vlagu, sprječavajući prerano uvenuće. Papir s biljem stavite u plastičnu vrećicu i zatvorite.
Na ova...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....