StoryEditorOCM
HranaNEŠTO DRUGAČIJE

Neobične kombinacije za zdrav obrok gotov u 15 minuta: donosimo pet recepata za ručak koji možete ponijeti sa sobom na posao

Piše Neda Batinić/Dobra hrana
8. veljače 2022. - 19:51

U zbirci recepata Bread Is Gold, koju potpisuje talijanski chef Massimo Bottura s prijateljima, pronaći ćete recept Međunarodne škole talijanske kuhinje ALMA za rižoto s belgijskom endivijom, narančama i gorušicom. Nedavno se u društvu pred nama našao tanjur upravo tog rižota, a endivija kao namirnica zaintrigirala je sve za stolom i potaknula nas na prepričavanje anegdota o neuspješnim jelima s njom u glavnoj ulozi. Iako smo se svi smijali, endivije su bez sumnje većem dijelu društva barem jednom ostavile gorak okus u ustima, piše Neda Batinić u Dobroj hrani te dodaje:

No kad smo uzeli zalogaj tog konkretnog rižota, koji svojim izgledom nije odavao puno, ali je zato mirisao na naranče, po ustima nam se prvo raširila kiselkasto-slatkasta citrusna aroma, a zatim se odjedno...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. listopad 2025 18:54