Tko jednom proba caciki, laganu i vrlo osvježavajuću grčku salatu od krastavaca i jogurta, uvijek će je spremati, pogotovo kao prilog mesu s roštilja s kojim čini neodoljivu gastro kombinaciju.
Za caciki salatu potreban je jedan svježi krastavac (ili više njih, ovisno o potrebnoj količini salate), čvrsti jogurt, sol, limunov sok, dva-tri stiješnjenja češnja češnjaka (ovisno o količini krastavaca) i limunov sok.
Krastavce treba izribati, posoliti i ostaviti dvadesetak minuta da puste vodu, pa iscijediti i staviti u posudu, (obilato) dodati čvrsti jogurt i ostale sastojke, promiješati i staviti u hladnjak.
Opcije su da se u tako pripremljenu salatu doda vlasac, ili kopar, ili bosiljak te papar, sve po želji. Isplati se eksperimentirati jer se sa svakim začinom dobije druga ...

Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....