Prije pripreme temeljito operite ruke i pripremite čist pribor da se gel ne bi kontaminirao. Odrežite jedan do dva vanjska lista aloje (vanjski su zreliji i bogatiji gelom), pazeći pri tome da ne oštetite biljku. Listove postavite okomito na šalicu i pustite desetak minuta da sok iscuri. Zatim strugalicom za povrće ogulite vanjski zeleni dio lista dok ne dođete do gela koji se nalazi u sredini.
Žličicom odvojite gel iz lista i stavite ga u čistu posudicu. Obzirom da je jako osjetljiv morate ga potrošiti u roku od tjedan dana.
No ako želite imati veću količinu i sačuvati ga na mjesec ili dva možete ga pomiješati sa vitaminom C koji će poslužiti kao konzervans (umiješajte 500 mg vitamina C za svaku ¼ šalice) ili dodajte nekoliko kapi ulja s vitaminom E. Sve to možete napraviti i ...

Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....