StoryEditorOCM
Panoramazanimljivo...

Po prvi put nakon više od 60 godina Nutella lansira novi okus; Neki su skeptični, biste li vi probali ovu kombinaciju?

Piše MOZAIK SD
24. svibnja 2025. - 18:06

To je namaz toliko omiljen da ga praktički ne treba predstavljati. Od 1964. godine Nutella je postala glavna namirnica u kućanstvu - namazana na tostu, umiješana u deserte, a neki je jedu i samostalno žlicom izravno iz staklenke. Više od šest desetljeća recept je ostao isti: savršena mješavina lješnjaka, kakaa, šećera i one svilenkaste teksture koju obožavaju ljudi diljem svijeta. Ali sada, po prvi put u više od 60 godina, Nutella mijenja sastojke, piše Vegs News.

Ferrero - tvrtka koja stoji iza kultnog namaza od lješnjaka - najavila je svoj prvi novi okus: Nutella kikiriki. Naći će se u prodaji u Sjedinjenim Državama u proljeće 2026., a ovaj novi namaz spojit će kremastu spoj lješnjaka i čokolade koju svi poznajemo s pravim prženim kikirikijem.

image

Novi spoj

Shutterstock

Nutella stupa na teritorij kikirikija - ali ne da zamijeni maslac od kikirikija. Umjesto toga, tvrtka kaže da stvara potpuno novo iskustvo okusa. Rezultat? Bogata, orašasta mješavina koja je poznata, ali potpuno nova.

"To nije Nutella s maslacem od kikirikija", pojasnio je Ferrero u svom priopćenju za javnost. "To je spoj Nutellinog prepoznatljivog okusa s dubinom okusa kikirikija - namijenjen nadopunjavanju, a ne kopiranju."

Treba znati da kikiriki čini oko 65% ukupne potrošnje orašastih plodova u SAD-u, te se zato Nutella prilagodila američkom tržištu.

"Znamo da okus kikirikija obožavaju američki potrošači", rekao je Todd Midura, potpredsjednik marketinga u Ferreru za Sjevernu Ameriku. "Nismo htjeli samo slijediti trendove - željeli smo izgraditi nešto novo što će se osjećati izrazito kao Nutella."

Iza ove inovacije stoji višegodišnji razvoj – proizvod se navodno razvijao čak pet godina, a Ferrero planira uložiti 75 milijuna dolara u modernizaciju svoje tvornice u Chicagu kako bi osigurao stabilnu proizvodnju. Portal it boltwise ističe da se ovaj potez uklapa u širu strategiju Ferrera za jačanje prisutnosti europskih brendova na sjevernoameričkom tržištu.

image

Nutella

Shutterstock

Zanimljivo je i da je Ferrero već ranije ove godine izazvao pozornost u Njemačkoj predstavljanjem veganske verzije Nutelle. Umjesto mlijeka u prahu, nova "Nutella plant-based“ sadrži brašno od slanutka i rižin sirup, što predstavlja dodatni korak prema širenju asortimana i prilagodbi novim prehrambenim navikama.

Dakle, kakav će točno okus imati Nutella kikiriki? Zamislite to kao Nutellinu glatkiju, malo slaniju rođakinju.

Svaka staklenka sadržavat će:

- Pravi pečeni kikiriki, a ne maslac od kikirikija

- Bez umjetnih aroma i boja

- Okus koji je manje sladak od tradicionalne Nutelle

- Tekstura za mazanje idealna za tost ili pečenje

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. prosinac 2025 19:09