Vrijedne volonterke objavile su video ranjenih, mladih i starih konja kojima prijeti pokolj. Naime, došle su na područje gdje se neželjeni konji prodaju na dražbi. Dobar dio njih, ako ne i svi, bit će utrpani u kamione i poslani u Meksiko, tamo će ih zaklati u klaonici... Od njih će se pravti odresci, salama, hrana za druge životinje...
Neki konji su ovdje jer vlasnicima nisu bili dovojno dobri za utrke, drugi su ranjeni, treći su stari, četvrti su u naponu snage ali su nekome dosadili...
► Profil s videima pogledajte OVDJE.
- Kad netko ne želi konja onda ga ostavi ovdje. Ako ih netko ne otkupi idu u klaonicu. Koliko ćemo konja spasiti, to ovisi o vama - navele su cure. Napominju da gledajući video također pomažete jer ako dovoljno ljudi pogleda snimke onda će TikTok izvršiti uplatu na njihov račun.
Naravno, pomoć im se može i direktno uplatiti.
Ostatak pogledajte u videu dolje:
@giftedequine ? 5 days. 24k to go. ? We KNOW we can do this. Together. Because they are more than a number on an auction tag. WHY? ⬇️ Horses, donkeys and mules (and even zebras sometimes) get sold into the auction circuit when they are no longer wanted. These can be ex-racehorses, ex-rodeo horses, brood mares, carriage horses, commercial trail ride horses, pasture pets, ex-Amish work horses or buggy horses, etc. Traders flip these horses for profit (like used cars) and sometimes will sell by the pound to sl*ughterhouses across the borders. Donkeys’ skin is sought after to make a traditional Chinese tea called ejiao, byproducts put in things like dog food or treats. Many European countries consume horse meat as well as Japan and Korea. It’s a dark and seedy, sad industry with no accountability, a lot of abuse, neglect and inhumane practices.
♬ Je te laisserai des mots (Piano Cover) - IRSNa
Konjima možete pomoći i preko ove POVEZNICE.
Najčešći proizvodi i jela od konjskog mesa:
Kobasice i suhomesnati proizvodi: Konjsko meso (konjetina) često se koristi za izradu kobasica, salama, pršuta i drugih suhomesnatih proizvoda, poput poznate talijanske "mortadelle di cavallo" ili francuskog "saucisson de cheval".
Međutim, mnogi narodi i kulture odbijaju jesti meso ove plemenite životinje i sve su češći prosvjedi kako se konje ne bi uzgajalo radi mesa.
Konjsko meso je cijenjeno zbog visoke nutritivne vrijednosti, niskog udjela masti i specifičnog, slatkastog okusa. U Hrvatskoj i regiji najpoznatiji su konjski kulen i kobasice, a u nekim krajevima pripremaju se i pečeni ili pirjani komadi konjetine.
Međutim, u Hrvatskoj većina ljudi je u anketama rekla da nikada ne bi jela konjsko meso.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....