StoryEditorOCM
PanoramaSAVRŠEN SPOJ

U Splitu na loše marende kukaju, u Imotskome se samo zdrave kuhaju! Evo tko učenicima sprema 9 tisuća obroka, svaka čast

Piše Braco Ćosić
17. ožujka 2024. - 20:45

Možete li zamisliti ovo? Svaki dan, pet radnih dana u tjednu, bez subota i nedjelja 21 radni dan u mjesecu, učenici prva tri razreda Industrijsko obrtničke škole u Imotskom, smjer kuhari, priprave dnevno 420, tjedno 2100, i mjesečno 8.820 toplih obroka. Kako se pridoda uvijek i koji obrok više, zaokružimo da mjesečno bude devet tisuća obroka.

U svakoj smjeni jutarnjoj i poslijepodnevnoj radi po osam učenika. Poslijepodnevnoj je zadatak pripreminit sve za jutarnju smjenu, što znači isjeckati kapulu, pripremiti povrće, očistiti ribu, pripremiti i narezati meso, da je za jutro spremno za kuhanje. I tako se rotira svih 60 učenika prvih, drugih i trećih razreda kuharskog smjera.

Svu tu hranu koju konzumira svakodnevno 420 osnovnoškolaca iz središnjih osnovnih škola Krivodol, ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 23:17