Zmijavci su i ove godine bili domaćini najneobičnije i najukusnije ljetne fešte u Dalmatinskoj zagori – 18. Žabarske večeri! Oko tri tisuće posjetitelja uživalo je u specijalitetima od žaba, a nudilo se svega – od tradicionalnog brujeta do žaba s gradela i s pršutom.
Domaći majstori, ponosni na višestoljetnu tradiciju, pripremili su čak 350 kilograma žaba na razne načine, a redovi za porciju omiljenog jela počeli su se formirati još u ranim večernjim satima.
Gosti iz cijele Imotske krajine, ali i brojni turisti iz Europe, nisu krili oduševljenje.
Odlično raspoloženje
Dok je odrasle oduševljavala gastronomska ponuda, najmlađi su uživali u palačinkama, uštipcima i glazbi na otvorenom, ali i "brčkanju".
Organizatori, predvođeni Mariom Gudeljem, već su najavili – 19. Žabarska večer kreće u pripremu!
– U nas vam pripreme za novu Žabarsku večer započinju već sa završetkom prethodne. Osmišljavaju se neki novi sadržaji druženja na otvorenom, no specijalitet ostaje uvijek isti. Uvijek ih rade majstori, potomci naših starih Zmijavčana i Zmijavčanki, prababa, baba i naših majki, koje su desetljećima znale pripraviti ukusno jelo od ovoga kreketavog slasnog zalogaja. Znadete, nije lako pohvatati toliko žaba, ali mi smo i majstori lova – poentirao je Gudelj, ponosan na manifestaciju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....