StoryEditorOCM
ProstorijaTAKO LAKO

Zbog upotrebe jednog začina dobit ćete zlatna uskršnja jaja na kojima će vam svi zavidjeti, evo kako ih obojati

Piše MOZAIK SD
14. travnja 2025. - 19:12

Svi žele da njihova uskršnja jaja budu lijepa, ali bez umjetnih boja. Evo kako dobiti svijetle, žute nijanse uz pomoć običnih začina i začinskog bilja, koje se nalaze u gotovo svakoj kuhinji.

Stručnjaci su naveli tri prirodne metode bojenja, a one nisu samo sigurne, već i jajima daju jedinstveni prirodni šarm.

image
Shutterstock

1. Kurkuma - najsvjetliji rezultat

Dodajte 2-3 žlice kurkume u lonac s vodom. Tamo stavite jaja i kuhajte 10-15 minuta. Kurkuma daje sunčano žutu boju, kao da kuhate jaja u tekućem zlatu.

2. Ljuske luka - za pastelnu nijansu

Koristite samo svijetle ljuske, bez tamnih dijelova. U njima skuhajte jaja i dobit ćete meku slamnatu boju s blagim sjajem karamele. Idealno za one koji vole prigušene, prirodne tonove.

3. Kamilica – boja i aroma

Uzmite 2-3 vrećice čaja od kamilice i prelijte kipućom vodom, a zatim u ovoj infuziji skuhajte jaja. Dobit ćete toplu žutu boju, a sam postupak ispunit će kuhinju laganom biljnom aromom.

Kako popraviti boju:

Nakon kuhanja jaja nemojte odmah vaditi - ostavite ih u juhi najmanje sat vremena, ili bolje - preko noći u hladnjaku.

Osušite papirnatim ručnikom i namažite biljnim uljem - lijepo će zasjati!

image
Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. listopad 2025 00:56