Svi žele da njihova uskršnja jaja budu lijepa, ali bez umjetnih boja. Evo kako dobiti svijetle, žute nijanse uz pomoć običnih začina i začinskog bilja, koje se nalaze u gotovo svakoj kuhinji.
Stručnjaci su naveli tri prirodne metode bojenja, a one nisu samo sigurne, već i jajima daju jedinstveni prirodni šarm.
1. Kurkuma - najsvjetliji rezultat
Dodajte 2-3 žlice kurkume u lonac s vodom. Tamo stavite jaja i kuhajte 10-15 minuta. Kurkuma daje sunčano žutu boju, kao da kuhate jaja u tekućem zlatu.
2. Ljuske luka - za pastelnu nijansu
Koristite samo svijetle ljuske, bez tamnih dijelova. U njima skuhajte jaja i dobit ćete meku slamnatu boju s blagim sjajem karamele. Idealno za one koji vole prigušene, prirodne tonove.
3. Kamilica – boja i aroma
Uzmite 2-3 vrećice čaja od kamilice i prelijte kipućom vodom, a zatim u ovoj infuziji skuhajte jaja. Dobit ćete toplu žutu boju, a sam postupak ispunit će kuhinju laganom biljnom aromom.
Kako popraviti boju:
Nakon kuhanja jaja nemojte odmah vaditi - ostavite ih u juhi najmanje sat vremena, ili bolje - preko noći u hladnjaku.
Osušite papirnatim ručnikom i namažite biljnim uljem - lijepo će zasjati!

Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....