Julia Roberts (57) pronalazi svoje mjesto ne samo ispred kamere, nego i za štednjakom. Tijekom snimanja filma "Nakon lova" Roberts je preuzela kuhanje za ekipu. U intervjuu za Augsburger Allgemeine, dobitnica Oscara objašnjava da je to za nju sasvim normalno.
"Kuham cijelo vrijeme – na setu, ali i kod kuće", kaže Roberts. "Glad dolazi svaka četiri sata, tako da je to prilično redovita pojava za mene." Za nju je kuhanje "nešto s ljubavlju, prizemljeno". Općenito, uvijek ulaže svoje srce u sve što radi, bilo da je riječ o filmu ili o obroku.
Roberts opisuje svoju filozofiju kuhanja kao jednostavnu i autentičnu: "Hrana je poput života: ne mora biti komplicirana, samo stvarna. Svježi sastojci, dobro društvo – to je dovoljno." Taj entuzijazam ide toliko daleko da bi željela ponovno uvesti domaćinstvo kao školski predmet. "Zvuči staromodno, ali to je ono što vam je potrebno za život – kuhanje, pečenje, peglanje, ispunjavanje čeka... Sviđa mi se to", naglašava. Roberts to vidi kao "vještine iz stvarnog života".
U njezinu je privatnom životu zajednički obrok važan. "Volim kad moja obitelj sjedi zajedno za stolom. To je za mene prava sreća", kaže Roberts, koja odgaja troje djece sa suprugom Danielom Moderom. Za nju to znači biti odgovorna majka i voditi ispunjen obiteljski život.
Julia Roberts obraća pažnju na svoju prehranu unatoč strasti prema kuhanju. Preferira hranu bez glutena, organske proizvode i voli pripremati kruh od banane. Prema izvješću časopisa People iz 2017. godine, njezin dan često započinje tostom od kiselog tijesta s avokadom i jajetom, ručak se sastoji od salate, a navečer je losos sa smeđom rižom – uz čašu vina.
Roberts, međutim, ne demonizira hranu. Jasno je rekla: "Zašto se svi boje tjestenine? Rezanci nisu nikada nikome naštetili." A na svoju sklonost prema slatkišima dodala je: "Volim kolačiće."
{infobox–gray_full}580185{/infobox–gray_full}
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....