PORTILLOVA ANDALUZIJA, HRT 2, ČETVRTAK, 15. SVIBNJA
Da nije Michaela Portilla, ne bismo ni znali kako je svijet mali. I kako Andaluzija ima više sličnosti s Dalmatinskom zagorom nego što smo i sanjali. Jer i tamo i ovamo prasac je sveta životinja. Ništa se od njega ne baca! Sve se koristi, a Andalužani su, kao i naši Vlaji, ludi za svojim krvavicama, odnosno divenicama, a od dobre su svinjske masti napravili – gastronomiju!
Kuhar s Michelinovom zvjezdicom Benito Gomez vodio je Portilla kod jednog od svojih kućnih proizvođača da kuša izravno od njega svinjsku mast, baš onako kako su je u nas babe spravljale svojim unucima, namazanu na kruh, s malo cukra ili soli, ili malo mljevene crvene paprike, ili ljutike u proljeće, kako je tko volio. Gudin je u Zagori bio glavna “uljarica” d...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....