StoryEditorOCM
Preporukesvježina je ključna

Friška riba i delicije iz mora čekaju vas u METRO ribarnicama: prebogata ponuda upotpunjena je novim atrakcijama

Piše SPONZORIRANI SADRŽAJ
29. travnja 2025. - 09:47

U METRO-u Hrvatska svježa riba predstavlja više od samog proizvoda – ona je simbol predanosti kvaliteti, svježini i raznovrsnosti. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u nabavi i distribuciji ribe, METRO je postao sinonim za najširi asortiman ribljih proizvoda, bilo da je riječ o divljoj ribi, ribi iz uzgoja, rakovima, mekušcima ili specijalitetima poput norveškog bakalara.

U METRO ribarnicama svakodnevno se može pronaći više od 50 vrsta svježe ribe, a nerijetko ta brojka doseže i do 70. Od autohtonih jadranskih vrsta, poput zubaca, kovača, arbuna i grdobine, do egzotičnijih specijaliteta, poput divljih hobotnica iz Francuske ili svježih algi, METRO osigurava opskrbu ne samo restoranima i hotelima već i fizičkim osobama putem Foodie Cluba. Uz to, METRO redovito uvodi novitete u svoju ponudu, omogućujući kupcima pristup najkvalitetnijim morskim delicijama na tržištu.

image
Neja Markičević/ Cropix

Svježina je ključna, a METRO je to osigurao uspostavom platformi za prikupljanje ribe u Zadru i Rijeci, što omogućuje da riba stigne od ulova do prodajnog pulta u roku od 24 sata. Dodatno, velik udio ribe dolazi iz domaćeg uzgoja, uključujući vrhunske brancine i orade s područja Rogoznice i otoka Iža, koji se uzgajaju pod strogim kontrolama kvalitete.

Jedna od najnovijih inovacija u METRO ponudi je METRO Chef vakuumirani prešani suhi bakalar. Ovaj vrhunski proizvod pakira se u Hrvatskoj i dolazi u posebnoj vrećici koja omogućuje namakanje ribe direktno u pakiranju. Umjesto tradicionalnog postupka koji traje 2-3 dana, ovaj bakalar je spreman za upotrebu već nakon osam sati namakanja. To značajno olakšava pripremu omiljenih blagdanskih i gourmet jela.

Za one koji žele još brži proces kuhanja, METRO nudi namočeni suhi bakalar – varijantu koja je već spremna za upotrebu, što znači da nema potrebe za namakanjem. Ova opcija je idealna za ugostitelje koji žele uštedjeti vrijeme, ali i za sve ljubitelje bakalara koji ga žele pripremiti bez dugotrajnog procesa obrade.

image
Neja Markičević/ Cropix

Ljubitelji tune u METRO-u mogu pronaći cijele tune iz ulova, što je prava atrakcija na pultu ribarnice. Ove tune dolaze u raznim veličinama, od 30 kg pa do više od 100 kg. Osim cijelih riba, METRO povremeno nudi i svježe tuna filete, što je idealno za pripremu sashimija, tatakija ili drugih gurmanskih jela. Tuna je iznimno tražena među profesionalnim kuharima, a zahvaljujući METRO-ovom izravnom otkupu, kupci mogu biti sigurni u vrhunsku kvalitetu ovog proizvoda.

Posebno mjesto u ponudi zauzimaju brancini iz uzgoja usmrćeni "ikejime" metodom. Ova tradicionalna japanska metoda prekida rad leđne moždine i srca odmah nakon izlova, čime se čuva kvaliteta mesa i omogućuje njegov daljnji proces zrenja. Time se postiže vrhunska tekstura i okus ribe, što je iznimno cijenjeno među profesionalnim kuharima i gurmanima. Zahvaljujući ovoj metodi, meso ostaje svježe dulje vrijeme te je bogatije okusom i teksturom.

Uz bogat izbor svježe ribe, METRO nudi i vrhunske plodove mora, uključujući žive hlapove i grmlje iz ulova, kao i razne vrste rakova i mekušaca. U ponudi su i riječne ribe poput živih šarana te povremeno somovi i štuke, dok pastrve dolaze iz domaćih, ali i uvoznih ribnjaka kako bi se osigurala stalna dostupnost. Uz sve to, METRO redovito proširuje asortiman specijaliteta kako bi zadovoljio i najzahtjevnije kupce.

image
Neja Markičević/ Cropix

Jedan od ključnih aspekata METRO poslovanja jest održivost. Poštujući stroge standarde sljedivosti, METRO osigurava da kupci točno znaju porijeklo ribe, datum ulova i sve ostale važne informacije o proizvodima. Osim toga, kako bi smanjili bacanje hrane, višak ribe redovito se donira, čime se doprinosi smanjenju otpada i podržavaju humanitarne organizacije. Održivost i ekološka odgovornost ključne su vrijednosti METRO-a, a svaki korak u nabavi ribe provodi se uz poštivanje ekoloških standarda.

Svježa riba METRO ribarnice stiže svakodnevno, ali posebne isporuke dolaze ponedjeljkom i četvrtkom, što su najbolji dani za kupnju. Zahvaljujući redovnoj opskrbi i brzom transportu, kupci uvijek mogu računati na vrhunsku svježinu i kvalitetu proizvoda. METRO kontinuirano surađuje s ribarima, uzgajivačima i dobavljačima kako bi osigurao najkvalitetniji izbor na tržištu.

METRO ribarnice nude širok izbor svježe ribe i morskih plodova, prilagođen potrebama ugostiteljskog sektora i maloprodajnih kupaca. Zahvaljujući stalnoj kontroli kvalitete i stručnoj podršci, kupci mogu računati na provjerene proizvode vrhunske svježine. Osim raznovrsnog asortimana, dostupne su i dodatne usluge, poput savjeta o pripremi i odabiru ribe, čime se osigurava vrhunsko gastronomsko iskustvo.

image
Neja Markičević/ Cropix
image
Neja Markičević/ Cropix
image
Neja Markičević/ Cropix
image
Neja Markičević/ Cropix
image
Neja Markičević/ Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 07:36