StoryEditorOCM
Preporukedomaće i slasno

Pronašli smo mjesto u srcu netaknute prirode gdje ćete jesti kao kralj i parkirati bez muke, na samo 10 minuta od Splita

Piše Lenka Gospodnetić/Sponzorirani članak
22. travnja 2025. - 14:07

Idu topliji i dulji dani, noći su sve kraće, sve nam se manje stoji doma, atroke kuha; ako se prepoznajete u ovom uvodu, imamo prijedlog za vas!

Ako živite u Splitu, Solinu ili Kaštelima, na desetak minuta do vas je krasan kutak, štoviše, gastro-kutak! Riječ je o vrlo šarmantnom ugostiteljskom objektu službenog naziva "Gastro kutak Jadro", na samom izvoru istoimene rijeke i tik do lokalnog interpretacijskog centra uz koji se nalazi veliko parkiralište, a nedaleko, par minuta šetnje kroz predivnu prirodu, nalazi se još jedno prostrano parkiralište, nešto manje poznato javnosti, zbog čega je na njemu uvijek moguće pronaći slobodno mjesto.

U netaknutoj prirodi, uz šum rijeke i krošanja, da, baš na takvom mjestu nalazi se najbolja spiza po vrlo korektnim cijenama, sasvim sigurno naći ćete nešto baš po svom guštu. I ne samo to: rasterećeni ste stresa "di parkirat?", naime objekt u prirodi ima i vlastito, prostrano, besplatno parkiralište! Dakako, ako ste blizu, gušt je i prošetati do najboljeg ručka/večere/marende...

U "Gastro kutku Jadro" svaki je dan gurmanski zgoditak, ne morate čekati vikend, a mjesto za sebe, familiju, prijatelje ili kolege uputno je rezervirati telefonski ili putem društvenih mreža. "Jadro" ima lijep vanjski štekat, ali i unutrašnji prostor, vjerujte da je boraviti tamo te nešto "papati" i pijuckati čista milina čak i po kiši! Pogled prema van vrijedi – neprocjenjivo, gužve nema, a peć i špaker uvijek će vam poželjeti toplu dobrodošlicu, kao i ukusna jela spravljena od domaćih namirnica s lokalnih OPG-ova.

image
Josko Supic/Cropix/Cropix

Već smo jednom primijetili da "Gastro kutak Jadro" ima najbolje ćevapčiće u Dalmaciji, jednostavna receptura od kvalitetnog junećeg mesa s malo soli – neodoljiva je. No tu su i brojni drugi aduti, poput mesa s roštilja, pastrvi zapečenih u soli (to je malo zahtjevnije za pripremu pa treba naručiti unaprijed, kao i peku), za one koji vole jednostavne stvari tu su preukusni, bogati burgeri, nipošto nemojte propustiti i savršeno neodoljive uštipke s porcijom mladog kajmaka – čak i samo zbog njih isplati se skoknuti!

Rižota i manistra ima svake fele, mesa od piletine do divljači, a gotova jela poslužuju se – pazite sad – već od deset ujutro, svaki dan! Čemu se mučiti i žuriti s posla te kuhati pod pritiskom kad jednostavno preko marende možete otići do "Gastro kutka Jadro" i guštati u domaćim sarmama, polpetama u toću s pireom, joti ili fažolu s domaćom kobasicom? Ako ste "od žlice", nećete pogriješiti ni izaberete li tanjur vrućeg svinjskog paprikaša ili tripica, ma nema gladi na Jadru! Dakako, ima nas koje volimo i nešto laganije, salaticu ili porciju ukusne piletine, na primjer otkošteni batak s roštilja, pa divota, to je također specijalitet kuće! Njihov iskusni meštar od kužine, jednako kao s glavnim jelima i platama, vješt je i s pripremom deserta. Njegov štrudel od jabuka ili višanja je nezaboravan, a "obične palačinke" na Jadru postaju mala kućna čarolija. "Gastro kutak Jadro" podržava ne samo dnevna jela i večere, nego i proslave, no tu smo malko zakasnili: za ovu godinu popunjeni su im svi vikend-termini fešta za krizme i pričesti. Na znanje za dogodine!

Srećom po brojne znatiželjne goste koji žele nešto isprobati u "Gastro kutku Jadro", odnosno stalne prijatelje i bonkuloviće, dani će biti, rekosmo, sve dulji, fino se može doći i na ručak, ali i večeru, pa bi svi trebali dobiti priliku za stol i guštanje u najboljoj domaćoj spizi u toj prirodnoj oazi na izvoru rijeke Jadro. Rezervirati se može, napomenimo još jednom, putem Instagrama i Facebook-profila kuće, odnosno na broj mobitela 091-611-7625. Zahvaliti nam možete i kasnije, a sada sretno s rezervacijom i – uslast, guštajte!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 03:27