Punih godinu dana prošlo je otkako je Zadar dobio svoj prvi Batak – restoran koji je u rekordnom roku osvojio srca ljubitelja roštilja.
Smješten u City Parku, u Ulici 4. gardijske brigade, Batak se pokazao kao mnogo više od još jednog grill mjesta – postao je nezaobilazna točka za obiteljske ručkove i druženja te ležerne večere uz vrhunsku hranu, vina i koktele.
Kako nam je rekao Leon Šoštarić, glavni i odgovorni za restoran u Zadru, bila je to ”borba” prvog radnog dana.
- Nismo imali dovoljno mjesta za sve one koji su taj dan kod nas htjeli pojesti! Ljudi su čekali u redu – smije se, dodavši kako se upravo od tog, prvog dana, trude da gosti ovdje dobiju ono zbog čega Batak ima status brenda: dosljednu kvalitetu, ugodnu atmosferu i ono nešto zbog čega će se poželjeti vratiti.
A to nešto je svakako – vrhunska spiza! Možda je tajna u mesu koje se sve proizvodi u Hrvatskoj, možda u kombinacijama okusa, a možda u načinu pripreme... Kako god bilo, Zadrani ne propuštaj priliku jesti u Batku.
U unutrašnjosti restorana dominiraju topli, prirodni tonovi, kombinacija drveta i cigle, dok decentna rasvjeta i detalji rustikalnog šarma stvaraju dojam udobnog dnevnog boravka. Prostrana terasa idealno je mjesto za uživanje u tanjurima punim Batkovih specijaliteta. A oni su brojni...
Sočna punjena vješalica, pikantni mesni uštipci koji se tope u ustima, brojne vrste (juneći, juneći sa sirom i pileći) te legendarna gurmanska pljeskavica koja dolazi uz domaći kajmak – samo su dio ponude koja se svakodnevno priprema na otvorenom žaru. Od kompaktnih komada mesa tu su poznati steakovi, poput ribeye steaka koji se reže na fete i takav poslužuje gostu.
- Od nedavno smo uveli i novitet: janjeću pljeskavicu koja se pokazala jako dobrom.
- Naša filozofija je jednostavna: vrhunske sirovine, pažljivo birani recepti i stalno usavršavanje - dodaje Šoštarić te ističe kako je standard ono čemu teže. Nema odskakanja ni u jednom od brojnih restorana diljem zemlje.
U Batku ne miruju – svaka dva mjeseca na jelovniku se pojavi nešto novo, često u skladu sa sezonom. Ove zime dominirali su domaći klasici: sarma, buncek s kiselim zeljem, domaće češnjovke, teleća jetrica i pečeni škripavac. Zimska plata pokazala se punim pogotkom – čak i kod Dalmatinaca – a čobanac, prilagođen nešto blažem nepcu, također je naišao na dobar odjek.
Batak u Zadru ima unutarnji prostor i prostranu terasu i radi svaki dan od 11 do 23 sata. Osim hrane, važan je i izbor pića – bogata vinska karta, craft piva i popularni kokteli zaokružuju gastronomski doživljaj.
Kako nam je za kraj pojasnio Šoštarić, nakon više od deset godina uspjeha u Zagrebu, te širenja u Rijeku i Pulu, Zadar je bio logičan korak. A kako stvari stoje, Batak se ovdje ne misli zaustaviti. Već za ovu godinu najavljeni su novi restorani, a jedan od njih upravo se otvorio u Šibeniku.
“Imamo sjajan tim, stalno ulažemo u ljude i kvalitetu, i vjerujem da gosti to prepoznaju.
Ako još niste, sad je pravi trenutak da se sami uvjerite zašto Batak već godinu dana miriše cijelim Zadrom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....