StoryEditorOCM
PreporukeBatak grill

Puno više od restorana: roštilj na žaru, domaće meso i sezonska ponuda koja mami goste iznova i iznova

Piše Matea Magaš/ Sponzorirani članak
23. travnja 2025. - 08:56

Punih godinu dana prošlo je otkako je Zadar dobio svoj prvi Batak – restoran koji je u rekordnom roku osvojio srca ljubitelja roštilja.

Smješten u City Parku, u Ulici 4. gardijske brigade, Batak se pokazao kao mnogo više od još jednog grill mjesta – postao je nezaobilazna točka za obiteljske ručkove i druženja te ležerne večere uz vrhunsku hranu, vina i koktele.

Kako nam je rekao Leon Šoštarić, glavni i odgovorni za restoran u Zadru, bila je to ”borba” prvog radnog dana.

- Nismo imali dovoljno mjesta za sve one koji su taj dan kod nas htjeli pojesti! Ljudi su čekali u redu – smije se, dodavši kako se upravo od tog, prvog dana, trude da gosti ovdje dobiju ono zbog čega Batak ima status brenda: dosljednu kvalitetu, ugodnu atmosferu i ono nešto zbog čega će se poželjeti vratiti.

A to nešto je svakako – vrhunska spiza! Možda je tajna u mesu koje se sve proizvodi u Hrvatskoj, možda u kombinacijama okusa, a možda u načinu pripreme... Kako god bilo, Zadrani ne propuštaj priliku jesti u Batku.

image

Gurmanska pljeskavica

Salty Business/

U unutrašnjosti restorana dominiraju topli, prirodni tonovi, kombinacija drveta i cigle, dok decentna rasvjeta i detalji rustikalnog šarma stvaraju dojam udobnog dnevnog boravka. Prostrana terasa idealno je mjesto za uživanje u tanjurima punim Batkovih specijaliteta. A oni su brojni...

Sočna punjena vješalica, pikantni mesni uštipci koji se tope u ustima, brojne vrste  (juneći, juneći sa sirom i pileći) te legendarna gurmanska pljeskavica koja dolazi uz domaći kajmak – samo su dio ponude koja se svakodnevno priprema na otvorenom žaru. Od kompaktnih komada mesa tu su poznati steakovi, poput ribeye steaka koji se reže na fete i takav poslužuje gostu.

- Od nedavno smo uveli i novitet: janjeću pljeskavicu koja se pokazala jako dobrom.

- Naša filozofija je jednostavna: vrhunske sirovine, pažljivo birani recepti i stalno usavršavanje - dodaje Šoštarić te ističe kako je standard ono čemu teže. Nema odskakanja ni u jednom od brojnih restorana diljem zemlje.

image

Batak Grill

U Batku ne miruju – svaka dva mjeseca na jelovniku se pojavi nešto novo, često u skladu sa sezonom. Ove zime dominirali su domaći klasici: sarma, buncek s kiselim zeljem, domaće češnjovke, teleća jetrica i pečeni škripavac. Zimska plata pokazala se punim pogotkom – čak i kod Dalmatinaca – a čobanac, prilagođen nešto blažem nepcu, također je naišao na dobar odjek.

Batak u Zadru ima unutarnji prostor i prostranu terasu i radi svaki dan od 11 do 23 sata. Osim hrane, važan je i izbor pića – bogata vinska karta, craft piva i popularni kokteli zaokružuju gastronomski doživljaj.

Kako nam je za kraj pojasnio Šoštarić, nakon više od deset godina uspjeha u Zagrebu, te širenja u Rijeku i Pulu, Zadar je bio logičan korak. A kako stvari stoje, Batak se ovdje ne misli zaustaviti. Već za ovu godinu najavljeni su novi restorani, a jedan od njih upravo se otvorio u Šibeniku.

“Imamo sjajan tim, stalno ulažemo u ljude i kvalitetu, i vjerujem da gosti to prepoznaju.

Ako još niste, sad je pravi trenutak da se sami uvjerite zašto Batak već godinu dana miriše cijelim Zadrom.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. listopad 2025 21:50