Okusi i mirisi blagdana ono su što nas povezuje. Svaka obiteljska tradicija, svaki recept koji se prenosi generacijama i svaka nova ideja koja usreći naše najmilije. Upravo zato, ovog petka, 12. prosinca, Slobodna Dalmacija u suradnji s Tommyjem daruje svim čitateljima sadržajno bogatu "Božićnu kuharicu", uz koju će i vaš blagdanski stol ove godine zasjati u najsvečanijem izdanju.
Kako bismo vas inspirirali i olakšali pripremu najslasnijih blagdanskih jela, u kuharicu smo uvrstili 28 provjerenih recepata - slanih, slatkih i onih brzih zalogaja idealnih za ležerna druženja uz svjetlucanje bora. Recepte je kreirao Tommyjev kućni chef Fabricio Vežnaver, a svaki od njih donosi dašak topline, kreativnosti i pravoga blagdanskog štiha.
Od tradicionalnih jela koja na božićnim stolovima nikad ne izlaze iz mode, do modernih i praktičnih recepata za trenutke kada vam gosti dolaze nenadano, ova kuharica ima sve. Tu su omiljeni klasici poput sarme, bakalar bianca, dalmatinske pašticade, brudeta od hobotnice, janjetine s bižima i neodoljivog pilećeg tingula. Ljubitelji morskih specijaliteta pronaći će recepte za pašticadu od morskog psa, sipu s orzom, bakalar s lećom, pa čak i zanimljivi riblji panettone.
Za brze i ukusne zalogaje koji će oduševiti goste tu su club sendvič, venecijanski tramezzini, cracker zalogaji i jednostavna tjestenina s umakom od ricotte i rajčice. A za kraj slatke čarolije bez kojih blagdani ne bi bili blagdani: čupavci, rafioli, mađarica, krempita, čokoladni san i raskošna torta Splićanka.
Bilo da ste iskusni majstor kuhinje ili tek tražite nadahnuće za svoje blagdanske kreacije, "Božićna kuharica" donosi recepte koji će se pripremati godinama. Jer zajedno stvaramo najljepše blagdane.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....