Pohana burrata ne samo da zvuči i izgleda zamamno, ona je savršen dodatak mnogim ljetnim jelima. Odlično će nadopuniti povrtne salate u kompletan i zasitan obrok, ako pak trebate dojmljivo predjelo fantastično se slaže sa šalšom i sličnim umacima na bazi rajčice.
Nemojte da vas obeshrabri njena „pipava“ konzistencija, uz oprezno rukovanje može se pohati bez problema. Ako ipak nemate povjerenja u vlastitu spretnost, umjesto burrate možete koristiti i mozzarellu fior di latte. Također, ako ste ljubitelj air fryera, možete ga koristiti za pripremu ovog jela.
Pohana burrata
Sastojci:
1 kugla burrate
1 jaje
brašno
krušne mrvice
ulje za prženje
sol, papar
Priprema:
Rasporedite brašno, krušne mrvice i jaje u zasebne posude, jaje izradite vilicom. Umjesto klasičnih krušnih mrvica možete koristiti i panko mrvice.
Uvaljajte burratu prvo u brašno, otresite višak, zatim u jaje i nakon toga krušne mrvice. Ako vam se učini da je sloj krušnih mrvica tanak, dodajte još jedan, još jednom umočite u jaje i uvaljajte u krušne mrvice.
Paniranu burratu stavite na kratko u zamrzivač, otprilike 10 min. Trik je u tome da se dobro ohladi, ali pazite da se ne zamrzne jer bi to uništilo njenu delikatnu teksturu.
Dobro zagrijte ulje, idealno na 175 - 180 °C. S obzirom da za pravi rezultat burrata mora plivati u ulju možete koristiti uži, a dublji lončić zbog ekonomičnije potrošnje ulja. Pržite do zlatno smeđe boje. Pohanu burratu začinite soli i paprom i odmah poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....