Poznati chef Braco Sanjin s nama je podijelio svoj recept za torticu od liganja u umaku od škampa i prošeka, a otkrio nam je i savijete uz koje će vam jelo ispasti za prste polizat.
Ovo je prava morska gozba na jednom pjatu, stoga trk na peškariju po lignje, jakobove kapice i trlje. Obećavamo vam da ćete guštati u ovoj simfoniji okusa.
Tortica od liganja u umaku od škampa i prošeka
Sastojci:
20 dkg jadranskih liganja
dvije jakobove kapice
dvije trlje
20 dkg oklopa i glava škampa
tikvica, mrkva, paprika
korijen celera
korica limuna
1 dcl prošeka
1 l ribljeg temeljca
malo krušnih mrvica
čili
sol
papar
Priprema:
Očistite lignje i skinute kožicu, zatim zajedno s naribanom koricom limuna, solju i paprom sameljite u multipraktiku, tom masom punite male kalupe (mogu biti i oni za mafine) ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....