StoryEditorOCM
Slanosimfonija okusa

Chef Braco Sanjin otkrio nam je svoj recept za pravi morski pjat, trebat će vam lignje, jakobove kapice, škampe i trlje

Piše SD SPIZA
5. siječnja 2024. - 12:15

Poznati chef Braco Sanjin s nama je podijelio svoj recept za torticu od liganja u umaku od škampa i prošeka, a otkrio nam je i savijete uz koje će vam jelo ispasti za prste polizat. 

Ovo je prava morska gozba na jednom pjatu, stoga trk na peškariju po lignje, jakobove kapice i trlje. Obećavamo vam da ćete guštati u ovoj simfoniji okusa. 

Tortica od liganja u umaku od škampa i prošeka

Sastojci: 

20 dkg jadranskih liganja
dvije jakobove kapice
dvije trlje
20 dkg oklopa i glava škampa
tikvica, mrkva, paprika
korijen celera
korica limuna
1 dcl prošeka
1 l ribljeg temeljca
malo krušnih mrvica
čili
sol
papar

Priprema: 

Očistite lignje i skinute kožicu, zatim zajedno s naribanom koricom limuna, solju i paprom sameljite u multipraktiku, tom masom punite male kalupe (mogu biti i oni za mafine) ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 04:32