Ove nedjelje kuhamo lagano, sve sama dobro poznata i omiljena dalmatinska ljetna jela u čast ljetu koje je, evo, i kalendarski započelo. U glavnoj su ulozi stanovnici mora, od hobotnice i lignje pa do ukusnog raka slatkastog mesa, poznatog pod nazivima kanoča i zezavac. Lignje, doduše, možete preskočiti, a kanoču zamijeniti škampima ili i tu stavku zanemariti, ali jedna vam je stvar neizostavna ako ove nedjelje želite kuhati s nama: riba poput škrpine, grdobine i pauka, premda će poslužiti bilo koja bijela riba koja vam se nađe pri ruci.
A što to kuhamo? O, bit će vam drago, sigurni smo. Počinjemo s vrlo ukusnom i osvježavajućom salatom od hobotnice kojoj pravi gušt daje sastojak koji oni manje upućeni obično bacaju. Nastavit ćemo s dobrim starim dalmatinskim jelom od ri...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....