StoryEditorOCM
Slanonedjeljni ručak

Danas pripremamo vrhunsku salatu od hobotnice, starinsko riblje jelo i profinjeni paradižot po receptu splitske chefice

Piše Tea Sumić Miletić
22. lipnja 2025. - 09:09

Ove nedjelje kuhamo lagano, sve sama dobro poznata i omiljena dalmatinska ljetna jela u čast ljetu koje je, evo, i kalendarski započelo. U glavnoj su ulozi stanovnici mora, od hobotnice i lignje pa do ukusnog raka slatkastog mesa, poznatog pod nazivima kanoča i zezavac. Lignje, doduše, možete preskočiti, a kanoču zamijeniti škampima ili i tu stavku zanemariti, ali jedna vam je stvar neizostavna ako ove nedjelje želite kuhati s nama: riba poput škrpine, grdobine i pauka, premda će poslužiti bilo koja bijela riba koja vam se nađe pri ruci.

A što to kuhamo? O, bit će vam drago, sigurni smo. Počinjemo s vrlo ukusnom i osvježavajućom salatom od hobotnice kojoj pravi gušt daje sastojak koji oni manje upućeni obično bacaju. Nastavit ćemo s dobrim starim dalmatinskim jelom od ri...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 18:45