Palačinke su raširene po cijelom svijetu. U različitim kulturama imaju različite i posebne specifičnosti. Francuska je u tom smislu gastronomski stručnjak. Tamo se prave palačinke slatke i fine poput čipke, piše kurir.rs.
Kod pripreme palačinki prva bitna stvar je pripremiti tijesto. Francuski majstori stoje iza ovog tradicionalnog recepta, piše kurir.rs.
Sastojci:
3 jaja
180 g brašna
50 g maslaca
500 ml svježeg mlijeka
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli
ulje
Priprema:
Jaja, pola svježeg mlijeka, prstohvat soli i pola brašna izmiksati mikserom. Nakon što se dobije homogena smjesa, dodaje se ostatak brašna. Ako je tijesto pregusto, miješati ga s ostatkom mlijeka dok se ne dobije potrebna gustoća. Palačinke se peku u tavi malo namazanoj uljem.
Zvuči lako i ugodno za is...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....