StoryEditorOCM
Slanosavršenstvo

Filip radi fenomenalne šnicele u šugu, svi ih komentiraju. Kapulu koristi obilato, a jedan sastojak je malo iznenađenje

Piše T. S. M.
24. studenog 2025. - 07:05

Šniceli u šugu, šnicle u saftu, odresci u umaku, ma nema veze kako zovete ovo jelo, bitno je da ga znate dobro napraviti. A Filip zna. Koji sad Filip? Budimir, onaj s TikToka, ali ako vas ta platforma nervira, možete ga pratiti i na Instagramu (evo, ovdje).

Filip je objavio odličan recept za (po nama) najbolji način za pripremu odrezaka, a premda su mu neki zamjerili što koristi češnjak u prahu umjesto svježeg, mi ćemo ga pohvaliti (i skuhati ručak po njegovoj preporuci i uputama).

Dopustio nam je da ga s vama podijelimo, a kad bacite oko na popis sastojaka vidjet ćete da se među njima krije i jedno malo iznenađenje. Med. Njega nitko nije izravno komentirao, ali jedna je pratiteljica spomenula suhe šljive i grožđice koje se ubace ranije, pa na kraju usitne štapnim mikserom. Nama su obje metode zaokruživanja okusa drage, ali med je, baš kao i češnjak u prahu, praktičnije i brže rješenje.

Šniceli u šugu 

Sastojci

1 kg luka
700 g junećih odrezaka
500 ml crnog vina
2–3 lista lovora
voda (po potrebi)
Začini po želji: sol, papar, češnjak u prahu, dimljena paprika ili obična paprika...
žlica meda na kraju

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2025 07:07