Gulaš i njemu slična jela koja se dugo kuhaju osmišljeni su za pripremu mesa s manje atraktivnih pozicija - onog kojemu treba dulja termička obrada kako bi sasvim omekšalo. No postoji jedna vrsta gulaša (doduše, gulaša u nekom širem smislu - možda bismo ga čak mogli svrstati u paprikaše) koja se priprema od teletine.
Riječ je o dobro poznatom receptu s Korzike, a spominjemo vam ga ne samo zbog toga što se odlikuje vrlo mekim mesom i lijepim, punim okusom, nego i zbog toga što su za njegovu pripremu, pored teletine, potrebne i paprite te rajčice, a one su upravo u stađunu.
Nabavite kvalitetne sastojke i bacite se na pripremu ovog specijaliteta, nećete pogriješiti.
Gulaš od teletine s paprikama
Sastojci:
1,2 kg teleće lopatice bez kosti
50 g glatkog brašna
375 ml bijelog v...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....