StoryEditorOCM

Hrskavi, ukusni i šareni zalogaji koji će obogatiti svaku zabavu. Dajte svom stolu dašak kreativnosti i uživajte u reakcijama gostiju

Piše Sponzorirani sadržaj
21. studenog 2025. - 13:45

Talijanski šarm na policama Tommyja i dalje osvaja sve ljubitelje dobrog zalogaja!

Jeste li i vi među onima koji su oduvijek znali da “prava stvar” dolazi s one strane Jadrana?

Godinama smo se s putovanja iz Italije vraćali s torbama punim maslinova ulja, domaće tjestenine i finih slastica. No danas za tim više nema potrebe – jer talijanska kvaliteta po odličnim cijenama stigla je i na Tommyjeve police!

Naziv Tommy već godinama jamči ugodnu spizu i košaricu punu kvalitetnih namirnica po poštenoj cijeni. U "Tommyju" redovito srećemo susjede, rodbinu i prijatelje – često baš one koje dugo nismo uspjeli ugostiti. Evo prigode da to ispravimo: uz pun stol i ukusna jela!

Ponuda Tommyja obuhvaća baš sve – od osnovnih potrepština do vrhunskih delicija, od domaćih proizvođača do poznatih svjetskih brendova. Jedan od najnovijih dragulja među njima je talijanski COOP, brend koji donosi prepoznatljivu kvalitetu i autentične mediteranske okuse.

A da COOP proizvodi nisu samo praktični, već i idealni za kulinarske čarolije, potvrđuje i Tommyjev kućni chef, simpatični Istranin Fabricio Vežnaver.

U videoserijalu Tommy i COOP donosi jednostavne, ukusne i maštovite recepte s COOP proizvodima koje svatko može pripremiti kod kuće – uz puno inspiracije i talijanskog duha.

Ovog tjedna Fabricio predstavlja recept koji će posebno razveseliti sve ljubitelje brzih, efektnih i gurmanskih zalogaja. Predstavljamo vam krekere pripravljene na nekoliko načina. 

Neodoljivi zalogaji koji nestaju brže nego što ih možete napraviti

Pred vama su četiri vrste slasnih, hrskavih i aromatičnih zalogaja koji će oduševiti vaše goste, obitelj, ali i vaše – možda najzahtjevnije – nepce.

PRIJEDLOG TREĆI: Cracker party

Trebat će vam iz vašeg Tommyja:

  • Krekeri COOP
  • Slani fileti inćuna
  • Pesto skuta-orah COOP
  • COOP rajčica
  • Peperoni agro dolci COOP (slatko–slane papričice)
  • Kukuruz šećerac COOP
  • Bijeli grah (fažol) Cannellini COOP
  • Balzamični ocat COOP
  • Fileti balancane (melanzane) COOP
  • Sirni namaz
  • Maslinovo ulje

Zašto baš krekeri?

Mnogi krekere doživljavaju kao “običnu grickalicu”, najčešće povezanu s dječjim rođendanima. No to je, kako kaže chef Fabricio, potpuno nepravedna reputacija.

Jer uz pravu kombinaciju okusa, kreker može postati prava mala delicija. Dovoljno je malo kreativnosti i kvalitetni sastojci,  a upravo takve nudi COOP.

Chef Fabricio donosi četiri ukusne ideje koje ovom hrskavom zalogaju daju sasvim novo, gurmansko lice. Nakon ovoga kreker više nikad neće biti isti!

1. Inćun & maslac – jednostavno i savršeno

  1. Na kreker namažite maslac.
  2. Dodajte filetić slanog inćuna.
  3. Završite s tankom trakicom limunove korice.

Rezultat? Čisti mediteran u jednom hrskavom zalogaju.

image

Split, 291025. Snimanje Tommy cooking showa sa kuharom Fabriciom Veznaverom. Foto: Nikola Brboleza/CROPIX

Nikola Brboleza/Cropix

2. Skuta–orah pesto & svježa rajčica

  1. Pesto skuta–orah pomiješajte sa sirnim namazom.
  2. Dodajte maslinovo ulje i prstohvat soli.
  3. Na vrh stavite komadić skute začinjene solju i uljem.
  4. Ukrasite svježom rajčicom.
image

Split, 291025. Snimanje Tommy cooking showa sa kuharom Fabriciom Veznaverom. Foto: Nikola Brboleza/CROPIX

Nikola Brboleza/Cropix

Kombinacija kremoznosti, orašaste punoće i svježine ovog zalogajčića je apsolutno neodoljiva.

3. Cannellini krema s tunom

  1. Izmiksajte bijeli grah (fažol) Cannellini u blenderu.
  2. Dobivenu smjesu protisnite kroz gusto cjedilo.
  3. Umiješajte sirni namaz, maslinovo ulje i prstohvat soli.
  4. Dodajte tunu i malo sušene rajčice.
  5. Završite s nekoliko kapi maslinova ulja.
  6. image

    Split, 291025. Snimanje Tommy cooking showa sa kuharom Fabriciom Veznaverom. Foto: Nikola Brboleza/CROPIX

    Nikola Brboleza/Cropix

Bogato, kremasto, a opet lagano idealno za goste.

4. Kukuruz & peperoni – slatko-slano iznenađenje

  1. Kukuruz šećerac sameljite u blenderu.
  2. Smjesu protisnite kroz gusto cjedilo kako biste uklonili višak tekućine.
  3. Dodajte maslinovo ulje i sol.
  4. Umiješajte sitno narezane slatko-slane papričice (peperoni agro dolci) i filetić pečene balancane (patlidžana).
  5. image

    Split, 291025. Snimanje Tommy cooking showa sa kuharom Fabriciom Veznaverom. Foto: Nikola Brboleza/CROPIX

    Nikola Brboleza/Cropix

Vesele boje, divna tekstura i bogat okus - prava mala eksplozija na krekeru.

Napomena: Koliko god ih pripremili, bit će malo.

image
Nikola Brboleza/Cropix

Pratite nas i dalje!

U serijalu “Tommy i COOP” chef Fabricio svakog tjedna donosi nove ideje za slasna jela koja lako možete pripremiti kod kuće – uz COOP proizvode dostupne u vašem Tommyju.


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. prosinac 2025 16:15