StoryEditorOCM
Slanouradi sam

Imamo recept za ljubitelje slanih i hrskavih grickalica, za čas ćete imati popriličnu zalihu koja može trajati danima

Piše SD SPIZA
6. siječnja 2024. - 18:40

Ako uvijek volite grickati nešto slano, vrijeme je da pokušate ispeći domaće krekere. Savršeni su za grickanje uz film ili uz kavu na poslu. Ispečeni i zatvoreni u hermetičkoj posudi mogu vam trajati i do pet dana, ako se ne pojedu prije naravno.

Posuti ih možete po svom guštu, sa sjemenkama koje najviše volite. Iznenadit ćete se koliko je priprema brza i jednostavna, za čas ćete imati popriličnu zalihu grickalica. 

Krekeri

Sastojci:

750 g brašna 
2 žličice šećera
2 žličice soli
4 žlice maslinovog ulja
250 ml vode

Posip:

1 žlica sjemenki sezama
1 žlica sjemenki komorača
1 žlica maka
1 žličica morske soli

Priprema: 

U srednjoj posudi pomiješajte brašno, šećer i sol te dodajte ulje i vodu. Miješajte dok se ne formira mekano, ljepljivo tijesto. Ako na dnu posude i na po...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. prosinac 2025 07:10