Ako uvijek volite grickati nešto slano, vrijeme je da pokušate ispeći domaće krekere. Savršeni su za grickanje uz film ili uz kavu na poslu. Ispečeni i zatvoreni u hermetičkoj posudi mogu vam trajati i do pet dana, ako se ne pojedu prije naravno.
Posuti ih možete po svom guštu, sa sjemenkama koje najviše volite. Iznenadit ćete se koliko je priprema brza i jednostavna, za čas ćete imati popriličnu zalihu grickalica.
Krekeri
Sastojci:
750 g brašna
2 žličice šećera
2 žličice soli
4 žlice maslinovog ulja
250 ml vode
Posip:
1 žlica sjemenki sezama
1 žlica sjemenki komorača
1 žlica maka
1 žličica morske soli
Priprema:
U srednjoj posudi pomiješajte brašno, šećer i sol te dodajte ulje i vodu. Miješajte dok se ne formira mekano, ljepljivo tijesto. Ako na dnu posude i na po...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....