StoryEditorOCM
SlanoNema boljeg doručka

Ispecite kroasane po receptu koji smo dobili od Splićanke koja gušta u kužinavanju! Pogledajte kako ih radi kao od šale

Piše T.S.M.
13. siječnja 2024. - 08:15

Svi oni koji dan vole započeti friškim pecivom i shvaćaju koliko su domaća bolja od kupovnih trebali bi znati kako se pripremaju kroasani. Jedno od najpopularnijih peciva na svijetu zaista može biti razlog za ustati se malo ranije iz kreveta - ima li uopće ljepšeg doručka?

Inače, jeste li znali da su kroasani austrijskog, a ne francuskog podrijetla? Prema verziji koju je objavio dr. Alfred Gottschalk u izdanju prestižne kulinarske enciklopedije Larousse Gastronomique iz 1938. godine, ovaj je slatkiš nastao tijekom austro-turskih ratova u 17. stoljeću, da bi ga kasnije Francuzima je predstavila supruga kralja Luja 16., Marija Antoaneta, rodom Austrijanka, čuvena i po izreci "Neka jedu kolače" koju, kako neki tvrde, zapravo nikad nije izrekla.

O samom nastanku kroasana post...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2025 01:31