StoryEditorOCM
Slanošniceli u toču

Junetina tako mekana da se može rezati vilicom: trik je u načinu pečenja, topit će vam se u ustima, a šug ćete pomazati

Piše T. S. M.
12. rujna 2025. - 08:10

Ako ste ljubitelj dobrih šnicela u toču, ali vam često ispadnu suhi i tvrdi, umjesto mekani i sočni kao što priželjkujete, vrijeme vam je za promijeniti recept po kojem ih pripremate.

Pokušajte ih, umjesto na štednjaku, pripremiti u pećnici. Kada se ispeku na način koji je opisan u receptu koji slijedi, juneći odresci postanu vrlo mekani, toliko da se mogu rezati vilicom. Pored toga, zadrže svu sočnost, a zbog dobre kombinacije sastojaka okus im se intenzivira, ali i oplemeni.

Iskušajte ovaj recept i neće vam biti žao.

Juneći odresci u toču

Sastojci:

900 g junećih odrezaka
400 g rajčice 
60 g brašna 
500 ml goveđe juhe 
4 režnja češnjaka
1 luk 
1 žlica koncentrata rajčice
1 žlica nasjeckanog peršina 
3 žličice maslinovog ulja
2 žličice suhog začinskog bilja
sol, papar

Priprema:

Meso obilno posolite solju i paprom pa ga istucite batom i uvaljajte u brašno. Pripazite da se dobro utapka kako bi bilo potpuno prekriveno brašnom pa ga pecite na dvije žlice zagrijanog ulja, svaki komad oko 4-5 minuta sa svake strane. 

Meso potom izvadite, a u istu tavu dodajte preostalu žlicu ulja te usitnjeni luk. Pirjajte luk 3-4 minute, dodajte češnjak i kuhajte 30 sekundi pa ubacite koncentrat rajčice i kuhajte 1 minutu, zatim dodajte rajčice narezane na kockice, juhu i začine te dobro promiješajte.

Čim zakuha, smanjite vatru, vratite meso, poklopite i prebacite u pećnicu i pecite oko 1 i pol sat odnosno dok meso nije mekano, a umak se ne reducira. Povremeno provjerite i promiješajte.

Kad je gotovo kušajte treba li umaku još začina, pospite svježim peršinom i poslužite uz pire od krumpira, tjesteninu ili rižu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2025 16:48