"Može netko govorit i o komarčama, škampima i zubacima - meni nema do srdele!", priznala je Julija Beroš, poznata blogerica koju pratimo na Torta pinjur pjat i Instagramu Be Julija. Srdela je hraniteljica i to vrlo ukusna, a kad se pripremi na jednostavan način koji nam je Julija otkrila, onda je i spasiteljica, kako od gladi, tako i od nepotrebnog rada po kuhinji.
Odlučite li se pripremiti srdelu na ovaj način, nećete se umoriti ni izgnjaviti. Nećete se niti puno načekati. Sve je gotovo brzo, kuća neće pretjerano mirisati po ribi, a srdele će biti sočne i ukusne.
Nas je njen način pripreme oduševio pa smo je zamolili za dozvolu da ga podijelimo s našim čitateljima. Pa evo kako Julija priprema srdele.
"Očistite srdele, obrišete ih, nabodete na ražnjić, stavite na pek papir, premažite maslinovim uljem i stavite u zagrijanu peć na otprilike 7 minuta. Onda ih okrenete, pospite sjeckanim lukom i petrusimenom i vratite u peć još 3-4 minute. Ne volim kad su prepečene jer tad izgube onaj svoj lipi okus mora i budu suhe! Nema mirisa k’o kad se friga, nema prskanja i brže budu gotove! Ja ih pečem na 200 stupnjeva, u gornjoj polovici pećnice na opciji Grill i ventilator. Solim na kraju", poručila je Julija.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....