Imate li pri ruci još koji domaći, neprskani limun, pravi ste sretnik. I zato ih nemojte potrošiti na neki bezveznjikav način, recimo cijedeći ih u čaj. Napravite kolač, po mogućnosti raskošan i bogat, kako bi vam njihov jedinstven okus što bolje ostao u pamćenju sve do iduće sezone.
A mi imamo upravo takav recept, riječ je o rolatu sa zanosnom kremom od limuna, dobili smo ga od cura koje pratio na Instagramu bilirica. Pohvalile su nam se da su njihovi limuni iz Kaštela, a za kolač kažu da je nevjerojatno dobar.
Rolat s lemon curdom, mascarponeom i pistacijama
Sastojci:
Tijesto:
125 g brašna
110 g šećera
4 jaja
2 vanilin šećera
2 žlice kakaa
prstohvat soli
Krema od lemon curda:
150 g šećera
125 g maslaca
3 limuna
2 jaja
2 žumanjka
250 g mascarponea
Premaz od bijele čokolade:
100 ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....