Malo toga će zimi tako dobro ugrijati kao krepka, topla jela na žlicu. Izbor je šarolik, a fino varivo od poriluka je svakako jedan od naših favorita kojemu se stalno vraćamo. Postoje razne varijacije na temu, a dobra stvar je što su njegovi sastojci dostupni tokom cijele zime, s mrkvom ili krumpirom ili uz mesne dodatke, odabir je na vama. Ako vam se sada upalila lampica što skuhati za ručak, u nastavku vam donosimo jedan takav recept.
Varivo od poriluka
Sastojci
3 poriluka
2 mrkve
2 krumpira
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
1 l povrtnog temeljca
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica koncentrata rajčice
1 žličica crvene paprike
sol i papar po ukusu
Priprema
Povrće operite i očistite, poriluk i luk narežite na tanke kolutiće, a mrkvu i krumpir na male kockice. U dubljem loncu zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri pa dodajte luk i sitno sjeckani češnjak. Pirjajte ih nekoliko minuta, dok ne omekšaju i puste miris. Ubacite poriluk i mrkvu i prijajte oko 5 minuta. Zatim dodajte krumpir i začine te nastavite pirjati još 5 minuta. Ulijte topli povrtni ili pileći temeljac, neka bude potpuno prekriveno. Smanjite vatru i kuhajte oko pola sata, dok povrće potpuno ne omekša. U slast!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....