Volimo krokete, popečke i povrtne polpete jer su izvana fino hrskavi, a iznutra mekani i sočni. Naravno, samo ako znate kako ih točno treba pripremiti. Recepata je puno, a mi smo pronašli jednu dobitnu kombinaciju: krumpir i mladi glavati kupus.
Imamo i recept, čija je tajna dodatak poznatog bešamel umaka. Ključno je umak dobro ohladiti prije dodavanja u smjesu od krumpira i kupusa, a kako bi kroketi bili još bolji, preporučljivo ih je prije prženja (ili pečenja u pećnici) omotati vrlo tankim feticama kvalitetne pancete.
Kroketi od kupusa i krumpira
Sastojci:
1 kg krumpira
500 g glavatog kupusa
300 g krušnih mrvica
200 g brašna
100 g pancete
100 ml mlijeka
2 jaja
muškatni oraščić
ulje
sol, papar
Priprema:
Najprije napravite bešamel umak. Na malo maslaca ili ulja prepržite 1 1/2 žlicu...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....