StoryEditorOCM
Slanoomotani pancetom

Kroketi od kupusa i krumpira izvana su hrskavi, a iznutra savršeno mekani i sočni. Uspjeh ovisi o jednom malom detalju

Piše T. S. M.
5. srpnja 2024. - 08:10

Volimo krokete, popečke i povrtne polpete jer su izvana fino hrskavi, a iznutra mekani i sočni. Naravno, samo ako znate kako ih točno treba pripremiti. Recepata je puno, a mi smo pronašli jednu dobitnu kombinaciju: krumpir i mladi glavati kupus.

Imamo i recept, čija je tajna dodatak poznatog bešamel umaka. Ključno je umak dobro ohladiti prije dodavanja u smjesu od krumpira i kupusa, a kako bi kroketi bili još bolji, preporučljivo ih je prije prženja (ili pečenja u pećnici) omotati vrlo tankim feticama kvalitetne pancete.

Kroketi od kupusa i krumpira

Sastojci:

1 kg krumpira
500 g glavatog kupusa
300 g krušnih mrvica
200 g brašna
100 g pancete
100 ml mlijeka
2 jaja
muškatni oraščić
ulje
sol, papar

Priprema:

Najprije napravite bešamel umak. Na malo maslaca ili ulja prepržite 1 1/2 žlicu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. listopad 2025 02:07