StoryEditorOCM
Slanonajbolji doručak

Mekane bublice gotove za pola sata: nema dizanja ni gnjavaže, savršene su uz slano i slatko. Tajna je u ovoj kombinaciji

Piše T. S. M.
27. srpnja 2024. - 08:15

Po ljetnim vrućinama baš i nije najveći užitak uhvatiti se pečenja peciva, no kad je pecivo ovako dobro kao po receptu koji vam donosimo, e onda se ipak isplati malo namučiti i podići temperaturu kuhinje na jedva podnošljivu.

Otkrit ćemo vam recept za brze bublice koje su tako mekane i podatne da se tope u ustima. Tajna njihove primamljive mekoće je u dodatku jaja i jogurta u tijesto, a zbog toga što sadrže ulje neće biti suhe i žilave. Zahvaljujući tome što ne sadrže kvasac nego prašak za pecivo, uopće ne morate čekati da se tijesto digne - odmah su spremne za pečenje.

Izuzetno su ukusne i same, poslužene uz mliječni napitak ili jogurt, ali još su bolje sa slanim i slatkim nadjevima - od domaćeg džema i Nutelle preko sirnih namaza i kajmaka pa do buđole i drugih suho...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2025 02:40