Volite li pohano meso, trebali biste znati za ovo jelo. Morali biste se s njim bolje upoznati i ako ste ljubitelj paprika, gljiva i pikantnih umaka.
Možda ste već čuli za njega, nekoć je bilo iznimno popularno, ne samo na našim prostorima nego i šire, jer izvorno je, što je manje poznato, riječ o njemačkom jelu. Radi se o pohanim odrescima od telećeg, svinjskog ili pilećeg mesa koje se prije posluživanja preljeva pikantnim umakom po kojem nosi ime - ciganskom umaku.
Zašto je umak nazvan ciganskim, mogli bismo samo nagađati, no moguće je da je ime zaslužio svojim šarenilom boja i raznovrsnošću sastojaka: u ciganski umak idu paprike različite boje, luk, gljive i rajčice te začini poput slatke i ljute paprike. Ipak, nanese li vas put u Njemačku pa poželite probati ovaj specij...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....