Volite li pohano meso, morali biste znati za milanske odreske. Jeste li ikad čuli za njih? Na prvi se pogled ne razlikuju od običnog pohanog mesa, no par detalja itekako ih izdvaja u sasvim novu kategoriju. Bacite oko na recept koji slijedi i bit će vam jasno zašto se cotoletta alla milanese smatra pravim specijalitetom.
Milanski kotleti su, poput svih drugih pohanih odrezaka, uvaljani u brašno, jaja i krušne mrvice i prženi do lijepe rumene boje, no opisani postupak ima dvije male razlike od standardnog, a baš su one zaslužne za fini okus i sočnost: pripremati meso na milanski način znači koristiti vrlo tanke odreske i začinjenu prezlu.
Ovi se fini odresci tradicionalno poslužuju uz jednostavnu salatu od rikule, često uz dodatak rajčice, te uz malo limuna, osobito ako se odlučite za svinjetinu, a ne teletinu, što je također opcija. Pored toga, jako će se lijepo slagati uz pikantnu šalšu od poma začinjenu peperoncinom.
Odresci na milanski
Sastojci:
6 tankih odrezaka
2 jaja
brašno
krušne mrvice
ulje za prženje
sol, papar
Priprema:
Meso istucite dok nije oko pola centimetra debelo i zarežite po rubu kako se prilikom prženja ne bi savijalo.
Svaki odrezak posolite i popaprite.
Na jedan tanjur stavite brašno, u drugom umutite jaja, a u trećem pomiješajte mrvice sa soli i paprom. Neki vole dodati i malo ribanog parmezana.
Umočite jedan po jedan odrezak u brašno, jaja i krušne mrvice pa ostresite višak.
U tavi zagrijte ulje za prženje pa pržite svaki odrezak oko tri minute sa svake strane, dok ne dobije lijepu boju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....