Tufahije su dobro znane svim ljubiteljima slatkiša s područja bosne i Hercegovine, a morale bi biti poznate i svima koij vole slastice s jabukama. Jabuke su u ovom desertu glavni sastojak, a zaslužne su i za njegovo ime: na arapskome tuffah znači jabuka.
Vjeruje se kako ovaj kolač potječe iz Perzije, odakle nam je stigao preko Turske, a ako ga do sadda niste imali priliku napraviti, sad vam je pravi trenutak. Potrudite se nabaviti jabuke sorte Granny Smith ili pak zlatni ili crveni delišes jer s takvima tufahije uvijek ispadnu baš kako treba, no poslužit će i druge vrste, bitno je samo da su čvrste, a poželjno je i da nisu prevelike.
Želite li potpun doživljaj, uz tufahije obavezno poslužite i kavu.
Tufahije
Sastojci:
6 jabuka
Sirup:
1l vode
500 g šećera
sok od 1/2 limuna
1 ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....