Nedjeljni ručak ovog će nam puta biti u znaku grčke kuhinje. A zašto ne bi bio, kulinarska tradicija sunčane Helade prepuna je jela koja bi nama u Dalmaciji trebala biti sasvim po guštu. Grci, baš kao i mi, obožavaju janjetinu, ribu, vino, kvalitetan sir, masline i maslinovo ulje, pome, balancane... Većinu toga spomenutog pronaći ćete na popisu sastojaka za današnji objed.
Započet ćemo s jednim velikim specijalitetom u kojem glavnu ulogu ima hobotnica, a za čiju će vam pripremu trebati i vino i to crno. Za glavno jelo poslužit ćemo jedno od najpopularnijih jela grčke kuhinje, musaku i to od balancana i kombinacije vrsta mesa koja tom jelu daje najbolji okus i teksturu, a završit ćemo s jednim lijepim i u Grčkoj vrlo omiljenim desertom koji se priprema od tankih kora i kremast...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....