StoryEditorOCM
SlanoLenkin slatki kantun

Naša novinarka otkriva kako ispeći spektakularnu tortu: tajna ‘zimskog sunca‘ je u slatkariji omiljenoj u Dalmaciji...

Piše Lenka Gospodnetić
27. siječnja 2024. - 08:15

Ukoliko vam se ove zime nije posrećio boravak na osunčanim snježnim padinama, možete se barem - zasladiti tortom nadahnutom tim prizorom. Riječ je o cheesecakeu obogaćenom arancinima i s želeom od domaće narančade, a u toj je konstelaciji bijeli sirni dio simulacija snijega, a onaj gornji - žele s narančama - predstavlja sunce.

Tortu sam nazvala "Zimsko sunce" jer doista "razgali" svaki stol poput sunčevih zraka ozebloga, dok je cheese-dio lagan i topljiv poput slađana snijega. No, dosta poetskih figura, krenimo s procedurom pripreme!

Prvi i važan dio repromaterijala za ovu slasticu su - arancini. Dakle, morate ih početi priređivati barem nekoliko dana prije same torte, tu nema instant-rješenja, osim ako ćete potražiti kupovne (a to "nije baza"). ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 18:34