StoryEditorOCM
Slanorecepti za pet

Nedjeljni ručak vrijedan kuhanja po vrućini: radimo fažolete, kultno otočno jelo i spaktakularnu, nostalgičnu slasticu

Piše Tea Sumić Miletić
29. lipnja 2025. - 10:31

Što ćemo kuhati ove nedjelje? Što, niste baš raspoloženi za kuhanje jer vam je vruće? Ma dajte molim vas, upalite klimu, navijte ventilator i bacite se na posao, obećavamo da vam neće biti žao. Kad sve skupa bude gotovo, imat ćete ručak o kojemu će se još dugo pričati.

Počet ćemo lagano, jednim jušnim povrtnim jelom od fažoleta, a zatim slijedi pravi specijalitet s otoka Korčule, obožavani žrnovski makaruni po receptu starom više od 400 godina, koji se nekoć čuvao kao tajna. Danas ga je cilj prenijeti na što više mladih otočana i otočanki, pa i šire, jer bila bi prava šteta kad bi se zaboravio. Kao šećer na kraju nudimo vam recept za desert koji će vas podsjetiti na nekoć iznimno popularnu sladolednu tortu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 18:08