StoryEditorOCM
Slanokuhajte s nama!

Nedjeljni ručak za prste polizat: pravimo ‘ljetne sarme‘, punjene rajčice i pečene breskve po receptu dalmatinske matere

Piše Tea Sumić Miletić
27. srpnja 2025. - 09:44

Ove će nam nedjelje ručak biti u znaku sočnih sezonskih plodova, pečenih, punjenih, pirjanih... ma, vidjet ćete, svaka će vam se minuta truda isplatiti, a nećete se baciti u preveliki trošak, osobito ako većinu sastojaka za pripremu ovih jela uzgajate sami. Ako se, pak, ubrajate u one koji su vječno u strahu da se od obrok u kojem nema mesa neće dobro najesti, budite bez brige, unatoč tome što su voće i povrće u prvom planu, bit će i mesa. Ali i sira i drugih lipih stvari.

Dakle, ove nedjelje punit ćemo... e, nisu paprike, niti tikvice, pa niti balancane. Nego pome. U pećnici će im društvo raditi i krumpir pa im ništa drugo ne treba za pratnju. Ovo vam jelo predlažemo kao primo piatto, ali ako vam se ne svidi prijedlog za glavno jelo, uz koji šnicelić ili malo tunjevine, ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 18:36