Za vas imamo prejednostavan recept koji će nadograditi klasični kruh s češnjakom i pretvoriti ga u najmekše češnjak rolice. Umjesto hrskavog kruha, dobit ćete prozračno tijesto koje upija sve okuse i ostaje mekano.
Nadjev je u ovom slučaju raspoređen u spiralama tako da će svaki zalogaj biti sočan i pun okusa. Ovakve rolice odlične su za posluživanje uz juhe, tjesteninu ili kao samostalnu grickalicu. Jednostavne su za izradu, ali ipak daju dojam nečega malo složenijeg.
Ako ste mislili da je klasični kruh s češnjakom teško nadmašiti, ova verzija će vam dokazati suprotno. Super recept smo pronašli na TikTok profilu @nina_cooklover i donosimo ga u nastavku.
Češnjak rolice
Sastojci
500 g glatkog brašna
250 ml tople vode
5 žlica maslinovog ulja
1,5 žlica soli
1 žlica šećera
Nadjev
150g maslaca sobne temperature
1 cijela glavica pečenog češnjaka
Vezica peršina
Začini po želji
Postupak
U posudi pomiješati brašno, kvasac, šećer i sol. Dodajte toplu vodu i maslinovo ulje i mijesite par minuta dok ne dobijete glatko tijesto. Ukoliko vam je premekano, dodajte još malo brašna. Prebacite tijesto u posudu i pustite da se diže sat vremena. Pripremiti nadjev od maslaca, peršina i češnjaka, treba vam biti maziv. Tijesto razvaljati na brašnastoj podlozi i podijeliti na šest jednakih dijelova. Premazati namazom i zatim svaki dio prerezati na 4 dijela, ali ne do vrha. Preklopite jedan preko drugog i vežite jedan oko drugog dijeta, zatim zamotajte u kuglicu. Još malo premažite maslacem i pecite na 180 °C 25-30 minuta. Kada je pečeno premazati sa još malo otopljenog maslaca i uživati.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....