StoryEditorOCM
SlanoZA PRSTE POLIZAT

Nina peče najmekše češnjak rolice: zaboravite klasični kruh od češnjaka i isprobajte verziju koja će sve osvojiti

Piše P. M.
10. prosinca 2025. - 07:05

Za vas imamo prejednostavan recept koji će nadograditi klasični kruh s češnjakom i pretvoriti ga u najmekše češnjak rolice. Umjesto hrskavog kruha, dobit ćete prozračno tijesto koje upija sve okuse i ostaje mekano.

Nadjev je u ovom slučaju raspoređen u spiralama tako da će svaki zalogaj biti sočan i pun okusa. Ovakve rolice odlične su za posluživanje uz juhe, tjesteninu ili kao samostalnu grickalicu. Jednostavne su za izradu, ali ipak daju dojam nečega malo složenijeg.

Ako ste mislili da je klasični kruh s češnjakom teško nadmašiti, ova verzija će vam dokazati suprotno. Super recept smo pronašli na TikTok profilu @nina_cooklover i donosimo ga u nastavku.

image
Profimedia

Češnjak rolice

Sastojci

500 g glatkog brašna
250 ml tople vode
5 žlica maslinovog ulja
1,5 žlica soli
1 žlica šećera

Nadjev

150g maslaca sobne temperature
1 cijela glavica pečenog češnjaka
Vezica peršina
Začini po želji

Postupak

U posudi pomiješati brašno, kvasac, šećer i sol. Dodajte toplu vodu i maslinovo ulje i mijesite par minuta dok ne dobijete glatko tijesto. Ukoliko vam je premekano, dodajte još malo brašna. Prebacite tijesto u posudu i pustite da se diže sat vremena. Pripremiti nadjev od maslaca, peršina i češnjaka, treba vam biti maziv. Tijesto razvaljati na brašnastoj podlozi i podijeliti na šest jednakih dijelova. Premazati namazom i zatim svaki dio prerezati na 4 dijela, ali ne do vrha. Preklopite jedan preko drugog i vežite jedan oko drugog dijeta, zatim zamotajte u kuglicu. Još malo premažite maslacem i pecite na 180 °C 25-30 minuta. Kada je pečeno premazati sa još malo otopljenog maslaca i uživati.

@nina_cooklover Češnjak rolice Sastojci: 500 g glatkog brašna 7 g instant kvasca 1 žlica šećera 1,5 žlice soli 250 ml tople vode 5 žlica maslinovog ulja Nadjev: 150 g maslaca sobne temperature 1 cijela glavica pečenog češnjaka vezica peršina začini po želji Priprema: U posudu pomiješati brašno, kvasac, šećer i sol. Dodati toplu vodu i maslinovo ulje te mijesiti par minuta dok ne dobijete glatko tijesto. Ukoliko vam je premekano dodajte još malo brašna. Prebaciti tijesto u posudu i pustiti da se diže sat vremena. Pripremiti nadjev od maslaca, peršina i češnjaka, treba vam biti maziv. Tijesto razvaljati na brašnastoj podlozi i podjeliti na 6 jednakih dijelova. Premazati namaz i zatim svaki dio prerezati ali ne do vrha na 4 dijela, preklopite jedan preko drugog i vežite jedan oko drugog dijela, zatim srolajte u kuglicu. Premažite još malo maslacem i pecite na 180C 25-30 minuta. Kada je pečeno premazati sa još malo otopljenog maslaca i uživati. #garlic #vir ♬ original sound - Puro Oldies
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. prosinac 2025 07:07