Tržnice i trgovine još uvijek pune paprika u svim bojama i oblicima, no sezona im se bliži kraju pa bismo ih trebalo iskoristiti još dok možemo. Ako ste već napravili ajvar i pripremili zimnicu, donodimo vam novu ideju za slasni namaz od pečenih paprika koji je savršen uz domaći kruh i krekere, ali je odličan i kao prilog pečenom mesu.
Priprema se od paprike i sira, kojima se dodaju maslinovo ulje i začini. Dio sira neka obavezno bude nego tipa sličnog feta siru, dok ostatak može biti svježi ili krem sir, kako vam više odgovara.
Ako želite izazvati poseban dojam, prilikom posluživanja namaz prelijte s još malo maslinovog ulja, pospite ga začinskim biljem i izmrvljenom fetom.
Namaz od pečene paprike i sira
Sastojci:
500 g paprika
200 g svježeg sira
150 g feta sira
2 žlice maslinova ulja
1 žličica limunova soka
1 češanj češnjaka
prstohvat origana
sol, papar
Priprema:
Ispecite paprike, stavite ih u staklenu posudu i prekrijte je folijom pa pričekajte 20-ak minuta. Zatim očistite pečene paprike od kožice i sjemenki te ih narežite na komade.
Stavite paprike u posudu zajedno sa svježim sirom, feta sirom, češnjakom, limunovim sokom, maslinovim uljem i origanom.
Miksajte štapnim mikserom dok ne dobijete glatku, mazivu smjesu.
Kada postignete željenu teksturu, kušajte i po potrebi dodajte malo soli i papra.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....