Juha od tikve ili pak buče, kako je god želite zvati, jelo je bez kojeg je jesen postala gotovo nezamisliva. Nekoć kontinentalni specijalitet postao je omiljen i u primorju, pa nas stoga ne čudi što raznorazne recepte za to ukusno jelo viđamo i na profilima dalmatinskih zaljubljenika u dobru spizu.
Jedna od njih je i Petra Restović, rođena Bračanka koja ne samo da uspješno brodi kulinarskim vodama nego upravlja i jahtom! O Petri smo vam već pisali, podsjetite se ovdje, a sad evo recepta koji je objavila na svom Instagram profilu Spiza na moru. Donosimo ga u izvornom obliku jer nam je baš simpatičan.
"Juha od buče na dalmatinski
Luk odnosno češnjak pririžeš na pola, zamotaš u foliju s maslinovin uljen i začiniš pa zapečeš. Buču izrižeš na kocke i ostaviš koru pa kasnije kad je pečena izdubiš u juhu. Dodaš i kapule, mrkve, mladog kumpira i korijen celera pa ubaciš u pećnicu da sve omekša i pusti miris. Posoliš, popapriš, dodaš malo ružmarina, petrusimula i majčine dušice. Kad je sve gotovo, u teći zašufigaš kapulu, dodaš izdubljenu buču i pečeno povrće, zaliješ s malo temeljca i pustiš da se sve spoji. Izmiksaš štapnin mikseron, dodaš malo vrhnja i pospeš s prženin češnjakon. Guštaj!"
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....