Petak je mnogima dan za ribu, a kako smo pritom i u korizmi, nudimo vam jedan dobar recept za jelo s ribom. Što kažete na jedan lijepi brujet?
Nudimo vam recept za brujet od morskog psa, namirnice koja je mnogima poprilično strana i od nje zaziru, no upućeni bi im mogli reći da je taj stanovnik mora zapravo kao stvoren za ovo jelo.
Morski pas ima čvrsto meso koje se ne raspada tijeom kuhanja, ali dobro upija bogate okuse ostalih sastojaka brujeta. Nakon što se skuha, bit će istovremeno je nježan i sočan, a kako nema drače koje je malo nezgodno vaditi iz ribe obilato natopljene šugom od brujeta, mogli bismo reći da je za ovu svrhu idealan. No, uz jedan uvjet.
Meso morskog psa često ima pomalo neugodan miris, ali on se može otkloniti ako ga prije kuhanja pustite da odleži u vodi ili mlijeku barem sat-dva.
Brujet od morskog psa
Sastojci:
750 g očišćenog morskog psa
400 g krumpira
150 g luka
100 g rajčica
100 ml bijelog vina
3 režnja češnjaka
sjeckani peršin
maslinovo ulje
sol, papar
Priprema:
Očišćenog morskog psa narežite na fete, svaku posolite pa ih naglo zapecite na tavi na vrelom ulju.
U drugu, dublju posudu posložite krumpir narezan na ploške, usitnjeni luk i rajčicu pa na to posložite ribu. Pospite nasjeckanim peršinom i češnjakom, dodajte vino i dolijte vode koliko je potrebno da svi sastojci budu pokriveni.
Posolite, poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena ili malo duže, a pred kraj provjerite treba li još soli i dodajte papar.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....