Jedno od zaboravljenih umijeća koja bi nam svima dobro došla sad kad su cijene hrane opet bezobrazno visoke je vještina iskorištavanja namirnica do zadnje mrvice. Nekoć je to bilo svima urođeno, danas se s tim zadatkom mučimo pa najčešće odustajemo, na vlastitu štetu, a i na štetu planeta jer bespotrebnim bacanjem hrane samo gomilamo količinu otpada.
No nećemo o škovacama, vratimo se spizi. Konkretno, lazanjama od staroga kruha. Još jedno izvrsno jelo talijanske cucine povere, odnosno siromaške kužine. Ove se lazanje, osim od starog kruha, rade od rajčica i sira, no recept je vrlo prilagodljiv pa im možete dodati preostali umak bolonjeze koji vam se više ne da jesti s manistrom, ostatke od pečenja, gljive, tikvice, šunku, špinat...
Št...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....