Dalmatinski otoci riznice su starinskih, ukusnih jela kakva je na kopnu teško naći, a tko ih se nauživao tijekom ljeta, blago mu se. Za sve one koji to nisu uspjeli osmislili smo ljetni nedjeljni jelovnik s okusom mora i nostalgije.
Najprije ćemo kuhati jedan lijepi rižot po receptu s Hvara, poseban po svom glavnom sastojku. Nema veze što je nedjelja, ovaj je sastojak najbolje pribaviti što dalje od svake trgovine, samo pripazite da je more čisto.
Glavno se jelo morskom tematikom lijepo nadovezuje na primo piatto, a riječ je o jednoj vrsti brudeta koja se tradicionalno priprema na Visu.
Navodno je recept porijeklom iz Portugala, odakle su ga na Vis donijeli viški pomorci. Posebnost mu je u tome što se dio ribe koji ne ide u brudet (glave i donji dio repa ugora) koristi za temeljac...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....